John van ‘t Schip nieuwe hoofdtrainer PEC

| 03-04-2017

John van ‘t Schip is met ingang van het aankomende voetbalseizoen de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. De 53-jarige coach wordt daarmee de opvolger van Ron Jans en tekent in Zwolle een contract voor twee seizoenen. Van ‘t Schip was eerder ook al actief bij onder andere Jong Ajax, FC Twente en Melbourne City.

Van ‘t Schip krijgt in Zwolle te maken met de erfenis van Ron Jans. De huidige eindverantwoordelijke is de meest succesvolle coach uit de clubhistorie, aangezien hij onder andere de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal in de wacht sleepte. Van ‘t Schip was in het verleden al werkzaam bij verschillende clubs. Zo was hij trainer van Jong Ajax, van FC Twente, was hij assistent-trainer bij het Nederlands elftal en had hij die rol ook bij Ajax. Zijn laatste club was het Australische Melbourne City FC, waar hij van medio 2013 tot januari 2017 actief was.

PEC-voorzitter Adriaan Visser is enthousiast over de komst van oud-international Van ’t Schip. “Nadat Ron in de winterstop had aangegeven zijn contract niet te verlengen, hebben we als club de tijd genomen om onze huidige structuur kritisch onder de loep te nemen. Wat gaat goed? Waar kunnen we nog winst behalen? Dat soort vragen werden intern besproken. Toen we de gewenste structuur en het profiel voor de nieuwe hoofdtrainer/coach duidelijk hadden, kwamen we, na gesprekken te hebben gevoerd met meerdere kandidaten, tot de conclusie dat John het beste in dit profiel past.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp vult aan: “John gaat de komende twee jaar leiding geven aan ‘Team Van ’t Schip’. Dit team bestaat naast John zelf uit Dwight Lodeweges, Gert-Peter de Gunst, Jacques Storm en Gerhard Wermink. Huidig assistent-trainer Albert van der Haar gaat zich volledig richten op Jong PEC Zwolle. Met dit team bereiden we ons voor op de instroom in de voetbalpiramide in het seizoen 2018-2019. We zijn er als club van overtuigd dat we met deze invulling van de staf nog dichter bij ons uiteindelijke doel kunnen komen, namelijk een stabiele middenmoter worden, zijn en blijven in de eredivisie.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws