John van ’t Schip: ‘Dit is zuur, natuurlijk’

| 19-11-2017

PEC Zwolle is zondag op zeer vervelende wijze met 0-1 onderuit gegaan in de topper tegen PSV. De Zwollenaren hadden over de gehele wedstrijd verreweg de betere kansen, maar het lukte niet om doelman Jeroen Zoet te verslaan. Drie minuten in blessuretijd bracht Nicolas Isimat-Mirin PSV alsnog drie punten. “Zuur, natuurlijk. Extra zuur omdat we de kansen hebben gehad”, zegt trainer John van 't Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is vanaf het eerste moment uiterst interessant om te zien hoe PEC Zwolle heeft uitgedacht om PSV te bestrijden. Het is alom bekend dat de Eindhovenaren in de omschakeling prima voor de dag komen, maar in Zwolle krijgen ze slechts één keer echt die mogelijkheid. Dat is een compliment voor Zwolle, dat dan ook maar amper kansen weggeeft. In de eerste helft is de grootste voor Luuk de Jong, die ziet een kopbal op de lijn gekeerd worden door Ryan Thomas. Thomas, de man die inclusief jetlag gewoon weer excelleert. PEC zet er een kopballetje van Erik Israelsson tegenover, terwijl Younes Namli nog een schotje produceert. Echt hele dikke kansen zien de mensen niet, terwijl dat in de tweede helft wel anders is.

Dan is er maar eentje de baas in deze topper en dat is PEC Zwolle. Een tweetal kansen voor Philippe Sandler vormen de start en het eindigt bij een inzet van Youness Mokhtar. Die krijgt sowieso de beste kans om te scoren, maar twee keer rondt hij matig af. Eerst ziet hij Sandler over het hoofd na een weergaloze actie op de achterlijn en daarna trapt hij recht voor het doel volledig mis. Het zijn dure missers, want PEC krijgt daarna nog maar één kans om de volle buit te pakken. Dat gebeurt als Ryan Thomas door de as van het veld opstoomt en op randje zestien kan uithalen. Zijn schot mist kracht en daarmee vervliegt de laatste mogelijkheid op de 1-0. Het was PEC Zwolle gegund, die goal, maar het was teveel van het goede.

Uiteindelijk ging het zelfs nog mis. PSV liet in de tweede helft akelig weinig zien, maar was in de laatste speelminuut alsnog trefzeker. De bal werd ingeschoten, Diederik Boer verwerkte de inzet matig en Nicolas Isimat-Mirin was er als de kippen bij om af te ronden: 0-1.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler (79. Freire), Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar (90+1. Ondaan), Israelsson (79. Nijland)

PSV: Zoet, Luckassen, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet, Van Ginkel, Pereiro (66. Bergwijn), Hendrix (43. Rosario), De Jong, Locadia, Lozano (90+1. Maher)

Scoreverloop:
93. 0-1 Nicolas Isimat-Mirin

Gele kaarten:
Bram van Polen (PEC Zwolle), Jorrit Hendrix, Marco van Ginkel, Derrick Luckassen (PSV)

Scheidsrechter:
Bjorn Kuipers

Toeschouwers:
13.250

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws