John Uittenhout gaat niet door bij Swol 1894

| 15-02-2019

John Uittenhout vertrekt na dit seizoen bij de waterpoloërs van Swol 1894. De coach is op dit moment bezig aan zijn vierde seizoen in Zwolle, maar heeft besloten om er geen vijfde jaar aan vast te plakken. “Aan het einde van dit seizoen nemen we met veel dankbaarheid afscheid”, vertelt Uittenhout.

© Annet van Raalten

Het was voor de coach geen lastige beslissing en ook de spelersgroep en het bestuur konden zich vinden in de beslissing. “De houdbaarheidsdatum van een trainer is normaal gesproken twee tot drie jaar en dus is het goed dat er na dit seizoen een nieuwe kop voor de groep komt”, weet Uittenhout. “Als je begint, dan schreeuw je bijvoorbeeld tien keer 'kom op'. Na die tien keer hebben ze dat wel gezien en moet je op de tafel slaan. Na tien keer slaan moet je iemand een schop geven en zo zijn er dan nog twintig trucjes om te motiveren. Die trucjes heb ik voor dit seizoen nog wel, maar volgend seizoen kan dat wel eens verkeerd lopen. Dan moet je eerlijk zijn.”

Op dit moment is Swol, in het kielzog van de concurrentie, nog in de race om promotie. Toch heeft Uittenhout dat niet doen twijfelen. “Natuurlijk kun je denken dat je daar dan graag bij wil zijn, maar de kans bestaat dat het dan niet goed gaat. Het is op zo’n moment tijd om te gaan. Voor mij is het ook goed om een nieuwe groep voor mijn kop te krijgen”, stelt de coach, die echter niet weet of hij doorgaat als trainer. “In april word ik 62 en drie keer in de week trainen wordt zwaarder. Eerder reed ik met gemak vier keer in de week naar Hengelo en Utrecht, maar nu wordt dat lastiger. Daarnaast heb ik nog andere hobby’s, zoals motorrijden en met mijn bootje op pad. Ik ben er daarom nog niet uit.”

Waterpolo, Swol 1894, John Uittenhout

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws