John Stegeman nieuwe trainer PEC Zwolle

| 29-05-2019

John Stegeman wordt de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. De 42-jarige oefenmeester komt over van Go Ahead Eagles, waarmee hij dinsdag op een haar na promotie naar de eredivisie misliep. Stegeman tekent in Zwolle een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC was al weken op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, omdat Jaap Stam al in het voorjaar besloot in te gaan op een aanbod van Feyenoord. In eerste instantie leek Maurice Steijn de nieuwe eindverantwoordelijke te worden, maar beide partijen kwamen er niet uit. De zoektocht ging vervolgens verder, waarbij de namen van John Stegeman en Fred Grim al meerdere malen vielen. Stegeman is het uiteindelijk geworden, waardoor hij alsnog de stap naar de eredivisie maakt.

De coach reageert verheugd op het nieuws. “Na een mooi seizoen bij Go Ahead Eagles, waarin het op een haar na niet lukte om te promoveren, komt er voor mij persoonlijk nu een mooie kans om bij een stabiele eredivisieclub aan de slag te gaan. Als hoofdtrainer wil ik met mijn team en selectie er alles aan doen om de club de komende jaren verder te laten groeien. Op zaterdag 22 juni starten we met de voorbereiding op hopelijk een heel mooi seizoen.”

Gerard Nijkamp, nu nog technisch directeur van PEC Zwolle, verwacht dat Stegeman in het rijtje met de vorige hoofdtrainers past. “John heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in het betaald voetbal. Door zijn inspirerende wijze van leiding geven, in combinatie met een aanvallende maar realistische speelstijl waar wij bij PEC Zwolle liefhebber van zijn, heeft hij veel indruk op ons gemaakt. Zijn aanstelling past bij de filosofie van onze club en John is wat ons betreft een hoofdtrainer die past in het rijtje Art Langeler, Ron Jans, John van ’t Schip en Jaap Stam.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws