John Beijen vindt in FC Meppel nieuwe club

| 08-02-2013

Trainer John Beijen vertrekt na dit seizoen naar FC Meppel. De huidige trainer van Zwolsche Boys liet al eerder weten de Zwolse derdeklasser te verlaten en heeft nu in Meppel zijn nieuwe club gevonden. “John Beijen is voor de technische commissie geen onbekende, hij stond immers al langer bij ons op het verlanglijstje om als hoofdtrainer aan de slag te gaan”, melden Abe Wolting en Adriaan de Jonge namens de technische commissie van FC Meppel.

FC Meppel speelt op dit moment in de eerste klasse D, maar daarin gaat het nog niet naar behoren. De ploeg staat na dertien duels op een dertiende plaats, met negen punten achterstand op nummer twaalf Blauw Geel ’55. De club hoopt met Beijen uiteindelijk een stabiele eersteklasser te worden. “Wij verwachten dat John de komende jaren gaat bouwen aan een stevig fundament, waarbij het uitgangspunt is om zoveel mogelijk eigen jeugd in de selectie-elftallen in te passen. Het eerste doel is om die elftallen zo snel mogelijk op een hoger niveau te krijgen en uiteindelijk een stabiele eersteklasser te worden”, zo laat de technische commissie van de club weten.

Beijen was voor zijn dienstverband bij Zwolsche Boys al zes jaar trainer bij WVF, waarmee hij de laatste twee seizoenen steeds net niet promoveerde naar de eerste klasse. Met Boys maakte de Zwolse trainer in twee jaar de sprong van de vierde naar de tweede klasse, maar na twee seizoenen degradeerde de ploeg weer naar de derde klasse. Volgens de Meppelse eersteklasser ziet Beijen in zijn nieuwe club een mooie uitdaging. “Na een aantal gesprekken werd duidelijk dat John in FC Meppel een prachtige uitdaging ziet. Wij denken dat FC Meppel met John een trainer in huis haalt die prima past in de lange termijndoelstelling van de club.”

Voetbal, Zwolsche Boys, John Beijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws