Joey van den Berg naar SC Heerenveen

| 29-01-2013

Joey van den Berg verruilt per direct PEC Zwolle voor SC Heerenveen. De 26-jarige Van den Berg tekent een contract tot medio 2016 in Friesland.
 De aanvoerder van de Zwollenaren beschikte bij Zwolle over een aflopende verbintenis. Door een directe transfer verdient Zwolle nog een minieme transfersom aan de verdediger annex middenvelder.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp betreurt het vertrek. “Joey is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een dragende speler. Het afgelopen seizoen speelde hij een grote rol in het behalen van het kampioenschap. Hij heeft het in Zwolle geweldig gedaan!” In totaal speelde Van den Berg 73 wedstrijden voor de Zwolse club, waarin hij vijftien keer wist te scoren. Dit seizoen verscheen hij in zestien officiële wedstrijden binnen de lijnen. Voor Van den Berg is Heerenveen geen onbekende club. In het seizoen 2004-2005 begon hij aldaar zijn loopbaan en kwam hij één competitieduel in actie. Datzelfde aantal behaalde hij in het seizoen daarna, waarna hij naar Omniworld verkaste. Via Go Ahead Eagles kwam Van den Berg uiteindelijk in Zwolle terecht, waar hij aan zijn derde seizoen bezig was.

Voetbal, Joey van den Berg, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws