Joep Emmen wint de Wijthmenerplasloop

| 14-01-2017

Joep Emmen is zaterdagmiddag winnaar geworden van de zesde editie van de Wijthmenerplasloop. De Zwollenaar voldeed de 10 kilometer in een tijd van 35 minuten en 5 seconden, waarmee hij de concurrentie ruim voor bleef. Bij de dames ging de overwinning op de 10 kilometer naar Angeli Poppe, die een tijd van 42 minuten en 50 seconden bij elkaar liep.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De vraag was vrijdag of de Wijthmenerplasloop wel door kon gaan, maar dat antwoord werd al snel gegeven: ja. Zaterdag bleek waarom, want de wegen rond de Wijthmenerplas waren prima begaanbaar. In totaal waren er bijna tweehonderd hardlopers actief, die een afstand van 5 of 10 kilometer voor de kiezen kregen. De 10 kilometer bij de mannen werd een prooi voor Joep Emmen. De veelvraat was verreweg het snelste, want met zijn 35:05 werd de wedstrijd alle spanning ontnomen. Nummer twee Henry Visscher uit Rouveen kwam tot een tijd van 37:12, ruim twee minuten langzamer. Michiel Broeksma eindigde als derde. Ook de vrouwenwedstrijd had een groot Zwols aandeel. Angeli Poppe won, terwijl Sanne Pluim als derde finishte.

De wedstrijd over 5 kilometer werd volledig gedomineerd door Zwolse atleten. Bij de mannen ging de zege naar Falco Olivier, die tot een tijd van 17:07 kwam. Hij bleef daarmee Gerben van Vilsteren nipt voor (17:20), terwijl Mark Hogeboom derde werd. Josje Peters was bij de vrouwen de rapste over 5 kilometer. De in Zwolle woonachtige Peters snelde naar een tijd van 19:56 en was daarmee veel sneller dan nummer twee Miranda Reijnders. Linda Eektimmerman maakte met haar 23:34 het Zwolse podium compleet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Hardlopen, Wijthmen, Falco Olivier, Joep Emmen, Wijthmenerplasloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws