Joep Emmen wint 10 mijl van Zwolle-Zuid

| 17-04-2011
© Annet van Raalten

PEC-atleet Joep Emmen heeft zaterdagavond de eerste editie van de 10 mijl van Zwolle-Zuid op zijn naam geschreven. De Zwollenaar uit de loopgroep van Jan Post kwam na twee rondjes van 5 mijl als eerste over de meet aan de Capellenstraat in Zwolle-Zuid. Met een tijd van 57 minuten en 6 seconden was hij ruim een minuut sneller dan nummer twee Simon Visser uit Kampen. De derde plaats was voor Gerard Lugtenberg uit Heino.

Sander Pluim eindigde op een keurige zevende plek en werd met een tijd van 1:03.43 tweede Zwollenaar. Kort achter hem werden de PEC-atleten Andrew Thomson en Jeroen Driehuis respectievelijk achtste en negende. Laatstgenoemde verbeterde zijn persoonlijk record met bijna zes minuten naar 1:04.17. Bij de dames was het Kika van Ginkel uit Kampen die in een tijd van 1 uur 9 minuten en 53 seconden als eerste over de finish kwam. Tweede werd Henny Brouwer uit Annen. En de Zwolse Lizet Klein Nagelvoort eindigde in 1:14.47 als derde.

© Annet van Raalten

Op de 5 mijl ontstond er een mooie strijd tussen Erik Brink en Mark Hakbijl. Beide heren waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en er moest dan ook gesprint worden voor de zege. Erik Brink uit IJsselmuiden bleek uiteindelijk de snelste. Hij won in een tijd van 29 minuten en 19 seconden. Zwollenaar Mark Hakbijl had één seconde meer nodig. Cas Bleeker uit Zwolle werd derde in 30.10. Bij de dames zegevierde Martine Oldhoff (Utrecht) op de 5 mijl: 36.31. Twee Zwolse dames, Marielle Eikenaar (37.25) en Marjon Roefs (37.30), maakten het podium compleet.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Joep Emmen, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid, Jeroen Driehuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws