Joep Emmen snelste Zwollenaar op halve

| 19-06-2011

De strijd der Zwollenaren tijdens het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival is zaterdagavond door Joep Emmen gewonnen. De PEC-atleet finishte als 32ste op de halve marathon in een tijd van 1:16.51 en bevestigde daarmee zijn talent en vorm van de afgelopen weken. Achter wereldtoppers Wilson Kipsang en Flomena Chepchirchir, die beide een parcoursrecord vestigden, kwam Joep in nagenoeg droog weer over de finish. Dat was echter lang niet voor iedereen weggelegd.

© Annet van Raalten

Vooraf werd er al veel gespeculeerd over de weersomstandigheden tijdens de elfde editie van de Halve Marathon Zwolle, en niet geheel ten onrechte. De regen kwam rond 22.00 uur met bakken uit de lucht, toen veel deelnemers in hun laatste ronde bezig waren. De langzamere lopers kwamen echter voor een onaangename verrassing te staan, toen de pas naar de laatste ronde al vroeg gesloten leek te zijn. In de stromende regen eindigde voor hen het evenement na afloop van de tweede ronde door de binnenstad.

Hellen de Vries was toen al lang de finish gepasseerd. Bij de vrouwen senioren finishte de PEC-atlete op een zevende plaats in 1:29.11. De van origine Noorse topwielrenster Anita Valen-de Vries liep de volledige afstand in 1:31.40 en was daarmee eerste van de recreantengroep. De verschillende wedstrijdgerichte PEC-lopers verbeterden zaterdag bovendien nogal eens hun persoonlijke records met enkele minuten. Op de 4 Engelse Mijlen ging de winst zelfs naar de Zwolse vereniging. Maartje van Reedt Dortland won in een tijd van 24.53.

Scania Zwolse Halve Marathon, Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Joep Emmen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws