JO19 Zwolsche Boys simpel voorbij HTC

| 06-06-2017

De eerste speelronde in poule A van het Zwols Kampioenschap Voetbal was afgelopen vrijdag een groot spektakel. Er werden twee wedstrijden afgewerkt en die eindigden in 7-6 en 6-5. Dinsdagavond was alles anders, want Zwolsche Boys en CSV '28 boekten vrij simpele overwinningen. “We stonden een stuk beter en dan zie je dat we HTC weg kunnen spelen”, vertelt Boys-aanvoerder David Bloem.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zo spectaculair als het vrijdag was, zo eenzijdig was het dinsdag. Aan het begin van de avond leek het overigens nog wel een prachtige avond te worden. Zwolsche Boys en HTC trapten de avond af en Boys was binnen een minuut hartstikke gevaarlijk. De lat werd geraakt en daarom gingen de toeschouwers er maar eens goed voor zitten. Dat bleek onnodig, want Zwolsche Boys was veruit de betere. Het opende via Stan Schuurman de score en direct daarna was ook Max Streppel trefzeker. Junny Samboe was eveneens goed voor een goal en Jelmer Middel zette de eindstand op een duidelijke 4-0. “Vrijdag liepen we veel te veel met de bal, dat ging nu echt beter. We speelden 4-3-3 in plaats van 4-4-2 en dat beviel ook goed”, roept Bloem.

De captain hoopt dat Zwolsche Boys mee kan gaan doen om een plaats in de halve finales. Daarvoor moet er in ieder geval gewonnen worden van competitiegenoot Dieze West. “Die zijn we dit seizoen al twee keer tegengekomen en dat wordt een heel spannende wedstrijd. Ik zou zeggen: komt allen kijken, want het wordt spectaculair.” Het andere duel in poule A werd dinsdagavond gewonnen door CSV ’28. De ploeg uit Stadshagen was met 6-3 te sterk voor Dieze West en is daardoor koploper. Vrijdag volstaat in het duel met HTC een punt om de halve finales te bereiken. “Bij Zwolsche Boys willen we in ieder geval altijd hard werken, dat hoort bij ons. Vandaag is dat gelukt, hopelijk vrijdag ook”, geeft Bloem richting de ontknoping nog even mee.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In poule B stond dinsdag de kraker tussen Be Quick ’28 en WVF op het programma. Door goals van Hugo Wijnkeller en Kelvin Smits won Be Quick met 2-1. ZAC ging ook met een zege aan de haal, want die ploeg was met 2-1 te sterk voor Wijthmen. Daardoor zijn er nog drie ploegen in de race om groepswinnaar te worden. Be Quick en ZAC staan exact gelijk, terwijl WVF een punt minder heeft. Poule C lijkt een prooi te worden voor SVI JO19-1. De verliezend finalist van vorig jaar won met liefst 3-0 van Berkum, waardoor het tegen SV Zwolle een puntje moet pakken om de poule als winnaar af te sluiten. De laatste groepswedstrijden worden vrijdag om 18.30 en 20.15 uur afgewerkt.

Voetbal, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws