Jitske Visser tevreden met bronzen plak

| 14-09-2012

Rolstoelbasketbalster Jitske Visser kijkt zeer tevreden terug op de Paralympische Spelen. De 19-jarige Zwolse mistte met de Nederlandse ploeg de finale op een haar, maar wist in de strijd om het brons wel te winnen van Amerika. “Londen was in één woord fantastisch. Ons doel was een medaille halen en uiteindelijk is dat gelukt, dus ik ben heel tevreden”, aldus een dolblije Jitske.

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters begonnen het Paralympische toernooi goed. “We speelden de openingswedstrijd tegen thuisland Groot-Brittannië en wonnen met 62-35.” Daarna werd ook Canada over de knie gelegd (70-59) en vervolgens moest er tegen Australië worden gestreden om de eerste plaats in de poule. “We verloren met 49-58 van Australië, waardoor wij in de kwartfinale moesten aantreden tegen China, de nummer drie uit de andere poule”, vertelt Jitske, die na het verloren duel tegen Australië nog wel eerst moest spelen tegen Brazilië, maar in die laatste groepswedstrijd maakte Oranje geen fout: 55-42.

In de kwartfinale werd China met maar liefst 59-37 verslagen. Mariska Beijer was voor de vierde keer tijdens het toernooi topscorer aan Nederlandse zijde. Zij tekende voor 29 punten. “We wonnen van China en kwamen zo in de halve finale uit tegen Duitsland. Helaas verloren we deze wedstrijd nipt met 46-49. We speelden erg goed, alleen lag het schotpercentage net te laag. Zo kwamen we in de strijd om plek drie uit tegen Amerika. Deze laatste wedstrijd was de beste van het hele toernooi. Het was heel gaaf om het evenement zo goed af te sluiten.” In de troostfinale was Nederland veel te sterk voor Amerika. Het werd maar liefst 71-47.

“Het moment dat mij het meest is bijgebleven was het moment van besef dat we brons hadden gewonnen. Het moment dat je de medaille om je nek krijgt gehangen is echt prachtig”, aldus de 19-jarige Zwolse. “Het volgende doel is nu om goed genoeg te presteren op het EK, zodat we ons plaatsen voor het WK. Maar eerst natuurlijk nog nagenieten van de afgelopen twee weken, want die waren geweldig!”

Paralympische Spelen, G-sporten, Jitske Visser

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws