Jeugdzaaltoernooi met liefst 58 ploegen

| 18-12-2014

Zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle ontvangen op maandag 29 en dinsdag 30 december liefst 58 teams voor het Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal. De tweede editie blijkt daarmee ongekend populair, want ten opzichte van vorig jaar is het aantal deelnemers verdubbeld. “We mogen bij voorbaat al spreken van een succes”, stelt WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom.

© Annet van Raalten

De eerste editie was met 28 teams al een succes, maar dit jaar loopt jeugdig Zwolle massaal uit. Ruim 500 jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar komen twee dagen lang in actie in de WRZV-hallen, waar wordt gestreden in drie leeftijdscategorieën. “Bij een tweede editie hoop je altijd op meer deelnemers. Er hebben zich meer dan het dubbele aantal teams ingeschreven. Fantastisch”, roept Eikelboom. Op maandag 29 december trappen de jongens en meiden van 10 tot en met 12 jaar rond 8.30 uur af. Een dag later is het de beurt aan de voetballertjes van 15 en 16 jaar. Tussendoor strijden de overige deelnemers van 12 en 13 jaar om de prijzen, waarmee de categorieën over twee dagen verspreid zijn.

Naast de prijzen voor de drie beste teams per dag, is er ook een Fair Play-prijs voor het team dat zich het meest sportief gedraagt. Tevens wordt er in iedere leeftijdscategorie een beste speler en keeper van het toernooi gekozen. De prijsuitreikingen worden gedaan door sportwethouder René de Heer, PEC Zwolle-icoon Ben Hendriks en PEC Zwolle- aanvoerder Bram van Polen. “SportService Zwolle juicht een initiatief als het Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal enorm toe. Sportverenigingen die in de vakantieperiode een evenement willen organiseren voor de jeugd, dragen op een goede manier bij aan een zinvolle vrijetijdsbesteding en vervullen op een mooie wijze een maatschappelijke rol”, geeft Koen Tip van SportService Zwolle nog aan.

Voetbal, SportService Zwolle, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws