Jeugdspelers Blue Hawks in selectie NK

| 21-04-2016

Stijn Bruins Slot en Jesse Holsheimer, jeugdspelers van honk- en softbalvereniging Blue Hawks, zijn opgeroepen voor de Noord-Nederlandse selectie. Het tweetal gaat zich de komende weken voorbereiden op het Nederlands kampioenschap, waarvan de winnaars in juli meedoen aan de Europese kampioenschappen.

Voor Bruins Slot is de oproep inmiddels al gesneden koek. De junior van Blue Hawks is al voor de vijfde keer geselecteerd voor het regionale programma van Noord-Nederland en is ditmaal onderdeel van de ploeg die meedoet aan de Senior League. Het selectieteam van Noord-Nederland treft tijdens het NK tegenstanders uit Den Haag, Oost-Nederland en Noord-Holland. Jesse Holsheimer is voor de tweede keer opgeroepen voor de regioselectie. Vorig jaar maakte hij zijn debuut in de Little League en ook dit jaar doet hij mee in die categorie. Holsheimer moet het samen met zijn ploeggenoten opnemen tegen teams uit Amsterdam en Midden-Nederland.

De eerste speelronde van het Nederlands kampioenschap wordt op zaterdag 14 mei gehouden in Almere. Het finaleweekend vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 juni in het honkbalstadion van hoofdklasser Vaessen Pioniers uit Hoofddorp. De winnaars van het Nederlands kampioenschap plaatsen zich voor de Europese kampioenschappen, die in juli worden gehouden in het Poolse Kutno (Little League) en het Italiaanse Novara (Senior League).

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws