Jeugd in actie rond uitverkochte interlands

| 20-01-2017

De uitverkochte zaalvoetbalinterlands tussen Nederland en Rusland krijgen voor de Zwolse jeugd een bijzonder tintje. Aankomende maandag en dinsdag is het Landstede Sportcentrum decor voor de interlands en voorafgaand aan die wedstrijden gaan jeugdspelers van SVI en iFC Donaci hun kunsten vertonen. Op beide dagen wordt er vanaf 18.00 uur een voorwedstrijd georganiseerd.

© Annet van Raalten

Met de voorwedstrijden hopen SVI en iFC Donaci te laten zien hoe leuk het is om te zaalvoetballen. Het was een optie om met de eerste elftallen van beide clubs te gaan spelen, maar uiteindelijk is besloten om de jeugd de kans te geven. “Dat hebben we bewust gedaan. We spelen al regelmatig tegen elkaar en voor de jeugd is het ook veel leuker. Het is een mooi podium en wellicht levert het ook nieuwe jeugdleden op. Daardoor kunnen we wellicht weer stappen zetten”, legt Arjan Jansen, organisator namens SVI, uit. Tijdens de jeugdwedstrijden zijn de hoofdrolspelers zelf ook al aanwezig, wat natuurlijk zorgt voor een extra boost. “De spelers van Oranje zijn er dan ook ja. Dat maakt het nog mooier.”

Niet alleen worden er voorwedstrijden georganiseerd, ook zijn er andere randactiviteiten. Zondag vanaf 14.00 uur is er al een masterclass van bondscoach Max Tjaden, toegankelijk voor iedereen. “De bondscoach gaat het onder meer hebben over zijn werkwijze, zijn ervaringen als speler en de combinatie tussen veld- en zaalvoetbal. Zeer interessant, misschien ook voor trainers uit het veldvoetbal”, vertelt Jansen. In de pauzes van de wedstrijden hebben SVI en Donaci ook nog gezorgd voor vertier. Er komt een pannakoning naar Zwolle, die het in een arena op gaat nemen tegen mensen uit het publiek. “Die kan alles met een bal. Ik ben benieuwd of iemand uit het publiek hem een panna kan geven.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Uiteindelijk moet het maandag en dinsdag uitgroeien tot een waar zaalvoetbalfeestje. Helemaal vanzelf ging het niet, want de organisatoren moeten zich houden aan de nodige protocollen. “Een speciale vloer, boarding langs het veld, dat soort dingen. De tribune kan maar voor tachtig procent uitgeklapt worden, anders is er te weinig ruimte voor de boarding”, zegt Jansen. De beschikbare tribunes zijn in ieder geval vol, er is geen kaart meer te krijgen. Alleen dat zorgt bij Jansen en zijn kompanen al voor een tevreden gevoel. Jansen: “Het is de eerste keer in Zwolle en dat is hartstikke mooi. Er is animo zat, we zouden nog heel veel kaarten kwijt kunnen. Dit smaakt nu al naar meer.”

Voetbal, SVI, Landstede Sportcentrum, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws