Jeugd HTC gaat wederom de grens over

| 04-05-2017

De Zwolse voetbalclub HTC gaat begin juni wederom de grens over. Een groep van zeventig jeugdspelers, jongens en meisjes, en twintig vrijwilligers vertrekt dan naar Denemarken om daar mee te doen aan een jeugdtoernooi. “We proberen van deze uitwisseling een mooie traditie te maken”, vertelt Els Kardinaal, moeder en leidster van de meisjes D1.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

HTC gaat van 2 juni tot en met 5 juni naar Harlev in Denemarken, een plaats met ongeveer drieduizend inwoners. De contacten tussen HTC en Harlev dateren al van de tijd dat Jan ter Burg voorzitter van HTC was. Met het verstrijken van de tijd verwaterde het contact enigszins, maar twee jaar geleden werden de vriendschapsbanden weer flink aangehaald. HTC kreeg een uitnodiging om mee te doen aan het Pinkstertoernooi van de plaatselijke club en daar werd gehoor aan gegeven. “Dat was onmiddellijk een groot succes”, herinnert Kardinaal zich nog. “Op zaterdag werd er fanatiek gevoetbald en op zondag hebben de Denen de kinderen meegenomen naar Legoland. Dat was natuurlijk een prachtige verrassing voor iedereen.”

Vorig jaar waren de Deense voetballertjes te gast in Zwolle en nu is het weer de beurt aan HTC om de reis te maken. “HTC wil meer dan een voetbalclub zijn en met een reisje naar het buitenland bezorg je de kinderen een geweldige ervaring. Dit vergeten ze nooit meer”, zegt Kardinaal. De Zwolse jeugd vertrekt op vrijdag 2 juni en speelt een dag later het toernooi. Op zondag 4 juni volgt er een toeristisch uitstapje en op 5 juni keert HTC weer terug in Zwolle. Inmiddels worden er de nodige acties ondernomen, om zo de reis te kunnen bekostigen. Zo worden er op donderdagavond frikadellen verkocht. “Het is een goed bezochte trainingsavond en de frikadellen vinden dan gretig aftrek. Het grootste gedeelte van de opbrengst is bestemd voor de reis. Zo draagt iedereen zijn steentje bij”, aldus Kardinaal.

Voetbal, HTC


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws