Jeugd geniet van bezoek Zwolse idolen

| 01-02-2011

Meerdere groepen basisschoolkinderen uit de Zwolse wijken Assendorp, Pierik en Wipstrik hebben vorige week heel veel plezier beleefd aan de laatste naschoolse voetbaltraining. Tot groot enthousiasme van de kinderen kreeg elke groep, onder leiding van Dennis ter Bruggen (duale vakleerkracht van SportService Zwolle), bezoek van een speler van FC Zwolle.

SportService Zwolle organiseert met enige regelmaat naschoolse sportactiviteiten en beweegactiviteiten voor kinderen in alle wijken van Zwolle. Daarbij staat centraal dat de kinderen kennismaken met verschillende sporten. Het doel is een lifetime sportdeelname onder de kinderen te stimuleren. Ter Bruggen ziet hierin ook een maatschappelijke rol weggelegd voor de topsportorganisaties die in Zwolle aanwezig zijn. En dus werd de lessenreeks voetbal voor de kinderen uit de wijken Assendorp, Pierik en Wipstrik afgesloten met spelers van FC Zwolle. Uiteraard trapten de idolen Yanic Wildschut (maandag), Eric Botteghin, Bram van Polen (dinsdag), Gieljan Tissingh (woensdag) en Gillian Justiana (donderdag) graag een balletje mee.

En dat kinderen een stuk eerder enthousiast worden voor de sport als er een professionele speler voor de groep staat, werd vorige week nog maar eens duidelijk. Aandachtig luisterden de jongelingen naar de uitleg van de Zwolle-speler en namen de aanwijzingen voor lief. Daarnaast werd de FC Zwolle-speler natuurlijk niet uit het oog verloren. En als hij eenmaal keek, dan werd alles uit de kast gehaald. Verder kregen de kinderen tijdens de training ook nog de kans om vragen te stellen. Zo werd bijvoorbeeld aan Bram van Polen gevraagd of hij ook huisdieren heeft. En dat is het geval: “Ik heb thuis twee parkieten”, aldus Van Polen, die duidelijk niet had gerekend op deze vraag. Tot slot kregen alle kinderen nog een oorkonde, voorzien van handtekening, mee naar huis.

Voetbal, FC Zwolle, SportService Zwolle, Bram van Polen, Eric Botteghin, Gieljan Tissingh, Gillian Justiana, Yanic Wildschut

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws