Jette de Groot weer Nederlands kampioen

| 06-06-2016

Wielrenster Jette de Groot is zaterdag voor het vierde achtereenvolgende jaar Nederlands kampioen op de weg geworden. De Zwolse, die sinds dit seizoen rijdt voor De Driehoek, was ditmaal de sterkste in de categorie meisjes 3 en mag zo opnieuw een jaar lang het kampioenstricot dragen. Willemijn Prins eindigde in de categorie 5 als tweede en ook Jinthe Nijboer bemachtigde zilver.

De Nederlandse kampioenschappen wielrennen voor de jeugd werden zaterdag gehouden in Bodegraven-Reeuwijk. Vanuit Zwolle deden er verschillende wielrenners mee. Namens De IJsselstreek kwam de familie Prins in actie. Willemijn werd tweede in de categorie 5, terwijl Fleur in categorie 1 het brons wons. Willemijn nam het in de koers ook nog op tegen stadsgenote Cecilia van Zuthmen. Zij komt uit voor Kampen en werd uiteindelijk vierde. Julius de Groot eindigde in zijn categorie als 35ste, terwijl Carmen van der Veen in de categorie 4 knap als zevende over de meet kwam. In de categorie jongens 2 deed Toine Broekroelofs een gooi naar de Nederlandse titel. Hij eindigde uiteindelijk als 22ste.

De categorie jongens 3 werd vanuit Zwolle bemand door twee wielrenners. Keije Solen en Pascal Seine moesten genoegen nemen met respectievelijk een 16e en 31ste plaats. Brent Neijboer eindigde in de categorie 4 als nummer tien en ook Mickey Nijkamp kwam tot een plaats in de top tien. In de categorie 6 werd de Zwolse uiteindelijk tiende.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Jette de Groot, Willemijn Prins, Jinthe Nijboer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws