Jette de Groot opnieuw goed voor NK-titel

| 12-06-2017

Jette de Groot is zaterdag voor de vijfde achtereenvolgende keer Nederlands kampioen wielrennen op de weg geworden. Het NK voor jeugdrenners werd ditmaal gehouden in Amersfoort, waar De Groot meedeed in categorie 4 (meisjes 12 jaar). Op de streep bleef de jonge Zwolse de concurrente nipt voor, waardoor zij wederom op het hoogste ereschavot plaats mocht nemen. Hanzerenners Brent en Jinthe Nijboer wonnen op hetzelfde NK een zilveren medaille.

De Groot komt uit voor wielervereniging De Driehoek en ook onder die vlag prolongeerde ze haar Nederlandse titel. Succes was er ook voor Brent Nijboer, uitkomend voor Hanzerenners Zwolle. Hij deed mee in categorie 5 en kwam als tweede over de streep. Sten ten Brinke eindigde in diezelfde categorie als 49ste. In categorie 6 voor meisjes stonden Isa Nomden en Cecilia van Zuthem aan de start. De twee wisten voorin te blijven en kwamen in de sprint respectievelijk als achtste en tiende over de meet. In categorie 4 kreeg Keije Solen het voor elkaar om in de top tien te eindigen, terwijl Loes Nomden een vijftiende plaats bij elkaar fietste. De renster van Hanzerenners Zwolle kon lang mee met de eersten, maar moest bij de zesde beklimming van de Galgenberg het hoofd buigen.

Na een korte pauze en een aanpassing van het parcours voor de lagere categorieën, ging Toine Broekroelofs van start. Hij reed in categorie 3 en kwam er al snel achter dat de Galgenberg niet zomaar een berg is. Broekroelofs had het zwaar, maar eindigde uiteindelijk wel op een verdienstelijke twaalfde plaats. In categorie 2 deed Linde Brouwer mee, maar zij moest vroegtijdig het parcours verlaten. Als laatste kwam Jinthe Nijboer in actie in categorie 1. Zij behaalde net als haar broer Brent een zilveren medaille.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Jette de Groot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws