Jette de Groot (8) Nederlands kampioen

| 28-01-2013

De 8-jarige Jette de Groot is afgelopen zaterdag Nederlands kampioen veldrijden geworden in de categorie meisjes 8 jaar. In het Brabantse Moergestel was de wielrenster van Hanzerenners Zwolle voor aanvang nog wat gespannen, maar eenmaal gestart was daar niets meer van te merken.

De wedstrijd voor de 8-jarige deelnemers startte zaterdag tegelijk met de 9-jarigen en ook met die fietsers bleek Jette goed mee te kunnen komen. Jette kon het tempo van de wedstrijd prima bijhouden en moest uiteindelijk slechts twee 9-jarigen voor laten gaan. Ze kwam als derde over de streep, maar dus als eerste van haar leeftijdscategorie. Door deze prestatie mag de jonge Zwolse het aankomende veldritseizoen met trots de rood-wit-blauwe trui om haar schouders dragen. Jette is na Mickey Nijkamp, vorig jaar Nederlands kampioene op de weg, de tweede Nederlands kampioen van Hanzerenners Zwolle.

Naast Jette de Groot verschenen er zaterdag nog zeven Hanzerenners aan de start. Broer Julius de Groot was te ziek om van start te gaan, maar de zeven anderen presteerden naar behoren. Cecilia van Zuthem werd zevende bij de meisjes 10 jaar, Mickey Nijkamp werd vierde bij de meisjes 11 jaar en Ilse Grit, Pam Schutten, Ruth van Hulst en Samira van Zuthem werden respectievelijk achtste, negende, tiende en zeventiende bij de meisjes 12 jaar. Jurre Grit eindigde bij de jongens als negentiende in categorie drie.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Mickey Nijkamp, Ilse Grit, Jurre Grit, Jette de Groot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws