Jespers wint Stoeterij Sterrehof Prijs

| 17-01-2010

Mark Jespers heeft zaterdagavond in een gezellig volle IJsselhal met Pomme Lady de spannende strijd om de Stoeterij Sterrehof Prijs, een Six Bar-competitie, gewonnen. Van de 22 combinaties doorstonden er uiteindelijk maar drie combinaties de vier loodzware rondes over een imponerende rij van zes hindernissen. In de finale ging het echter maar tussen twee deelnemers, nadat Uriel Taken besloot zijn hengst Acapulco in de vierde barrage niet langer aan de beproeving bloot te stellen.

In de vierde barrage was het zaterdag eerst de beurt aan de Belgische amazone Gudrun Patteet met Taxi. Toen die in de beslissende barrage de laatste twee hindernissen omver wierp, was het aan Mark Jespers om een beter resultaat neer te zetten. Alleen de allerlaatste steilsprong, die inmiddels tot de respectabele hoogte van 2.05 m was opgetrokken, was Pomme Lady te machtig, maar met vier strafpunten was Mark Jespers wel degelijk de grote winnaar van deze vermogenstest.

Maikel van der Vleuten behaalde later op de avond een hele mooie overwinning in de VDL Stud Prijs. Hij stuurde zijn geroutineerde merrie VDL Groep Parmala Douche pijlsnel door de Winning Round van het Tabel 1.40 meter. Ruben Romp eiste heel knap de tweede plaats voor zich op. De nog jonge stalruiter van Jos Lansink was met Vance slechts 0,7 seconde langzamer. Maikels vader Eric van der Vleuten sloot met VDL Groep Cannelina aan op plaats drie, gevolgd door Robbert Ehrens met Casa Blanca.

Daniel Neilson uit Engeland doorbrak zaterdagmiddag in de Matsuru Prijs al de hegemonie der Hollanders. De Brit gaf in de barrage van deze 1.35 meter-rubriek vol gas met High Tone Z. Wesley Heijdens eindigde met Ullrich op de tweede plaats, gevolgd door Dennis van den Brink met Royal Dream, ook een nakomeling van de preferente hengst Indoctro.

IJsselhallen, Zwolle International, Paardensport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws