Jesper van Vilsteren wint marathon WVF

| 23-12-2010

Jesper van Vilsteren heeft woensdagavond de schaatsmarathon op de ijsbaan in Westenholte op zijn naam geschreven. Na 25 ronden en een afvalrace bleek Jesper de sterkste. In totaal deden er 21 heren en één dame (Petra van der Meer) mee aan de wedstrijd voor leden van IJsvereniging WVF.

Bij de heren ging het er fanatiek aan toe. De start werd gegeven in de oude berging en de deelnemers moesten - net als bij de Elfstedentocht - beginnen op schoenen. Na honderd meter waren er bankjes neergezet, waar de schaatsen onder gebonden konden worden. De twee schaatsers die de eerste ronde als snelste aflegden verzekerden zich van een plaats in de afvalrace. Daarnaast plaatsten na 25 ronden de eerste vijf rijders zich voor de finale. Uiteindelijk streden er dus zeven schaatsers in een afvalrace voor de hoofdprijs.

De grote winnaar werd Jesper van Vilsteren. Het podium werd vol gemaakt door Bertil Hooghordel en Rik Braakman. Erik Vredeveld (4), Jeroen van Nes (5), Rob Ruijsch (6) en Gerrit Eikenaar (7) maakten de uitslag compleet. De toeschouwers genoten volop van het spektakel en hadden bewondering voor Gerben van Vilsteren en Emiel de Groot. Zij reden op ouderwetse houtjes en waren in stijl gekleed.

Schaatsen, Natuurijs, IJsbaan Westenholte, IJsvereniging WVF, Emiel de Groot


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws