Jesper Drost wint met Oranje onder 18

| 18-11-2010

Met Jesper Drost van FC Zwolle in de basis heeft het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar woensdag het oefenduel tegen Roemenië eenvoudig gewonnen. In Boekarest werd het 0-3 voor de ploeg van KNVB-coach Wim van Zwam.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Nederland de beste ploeg was op het moeilijk te bespelen veld. Het elftal legde goed positiespel op de mat, zorgde voor een uitstekende opbouw van achteruit en zette sterk druk op de Roemeense verdediging. Het leverde direct een aantal mogelijkheden op. Na acht minuten was het al raak. Een aanval over links via Jesper Drost en Jordy Tutuarima belandde bij de tweede paal voor de voeten van Fernando Lewis. De aanvaller van AZ legde terug op Jurgen Locadia, die eenvoudig raak schoot.

Ook in het vervolg van de eerste helft was Oranje dominant en kwamen de Roemenen er zelden uit. Pas na rust voerde Oranje de score op. Eerst was het invaller Luciano Slagveer die de bal binnenliep na een assist van Lewis. En diezelfde Lewis zorgde na ruim een uur zelf voor een marge van drie. Een goede lange bal van Sven Nieuwpoort werd door de rappe aanvaller op waarde geschat. Met een prachtige knal in de korte hoek verraste hij de Roemeense doelman.

Van Zwam was na afloop tevreden over het spel van zijn ploeg. “Roemenië heeft weliswaar geen topploeg, maar we hebben ze ook geen moment in de wedstrijd laten komen. De Roemenen wilden wel opbouwen, maar kwamen daar simpelweg niet aan toe. Ons elftal heeft goed uitgevoerd wat we van tevoren hebben afgesproken. En dat is knap, omdat het voor dit team de eerste wedstrijd van het seizoen was en we slechts anderhalve dag met elkaar hebben kunnen trainen. Dit is een goede teamprestatie.”

Voetbal, FC Zwolle, Jesper Drost, Oranje, Nederlands elftal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws