Jesper Drost blijft scoren voor Zwolle A1

| 15-03-2010

Jesper Drost heeft afgelopen zaterdag - net als vorige week - twee keer gescoord voor FC Zwolle A1. Dit keer waren de treffers van de jeugdinternational voldoende voor een 2-1 thuiszege tegen SC Cambuur. De ploeg van trainer Gert-Peter de Gunst blijft hierdoor aardig meedraaien in de subtop.

© Peter Poppe

FC Zwolle A1 kende een stroeve start en moest het initiatief in de eerste tien minuten aan de bezoekers laten. De ploeg uit Leeuwarden werd in de openingsfase tot tweemaal toe gevaarlijk via Erolind Derguti, maar hij stuitte beide keren op doelman Rick Oosterwechel. Toch kreeg de thuisploeg enkele minuten later ook een goede kans via Yunus Aybek. Na slap uitverdedigen van de bezoekers raakte hij de paal.

Na de moeizame openingsfase kreeg de thuisploeg steeds meer controle over de wedstrijd. De beloning voor het goede spel kwam er al bijna in de zestiende minuut. Na een goede aanval via Aybek en Gillian Justiana kopte Jesper Drost de bal rakelings over. Toch liet de verdiende openingstreffer niet lang op zich wachten. Na een mooie slalom van Mohamed Kifeta wist Jesper de bal in de 24ste minuut wel tegen de touwen te werken.

De tweede helft begon zonder al te veel spektakel, maar in de 56ste minuut stond plots de 1-1 op het scorebord. De Zwollenaren verdedigden niet goed na een afgeslagen aanval, waardoor de bezoekers via de counter konden toeslaan. Bob Schepers bleef koel en schoot raak. Toch trok FC Zwolle de wedstrijd daarna weer snel naar zich toe. Halverwege de tweede helft kwamen de blauw-witten opnieuw op voorsprong, wederom via Jesper Drost. Hij gaf twee verdedigers van de bezoekende ploeg het nakijken en vond daarna het net: 2-1. Dit bleek tevens de winnende treffer, want er werd vervolgens niet meer gescoord.

Naast FC Zwolle A1 wonnen ook de drie andere jeugdteams van Zwolle. FC Zwolle B1 blijft koploper dankzij een 4-1 overwinning op bezoek bij Zeeburgia. FC Zwolle C1 won met 1-0 van FC Omniworld C1 en afgelopen donderdag wist FC Zwolle D1 al het bekerduel tegen Zeewolde met 2-0 te winnen.

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Jesper Drost

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws