Jesper Beunk verruilt Berkum voor WHC

| 26-03-2012

Jesper Beunk verruilt aan het eind van dit seizoen het zwart-witte tenue van Berkum voor het blauw-witte tricot van WHC. “Ik hoop dat WHC komend seizoen topklasser is”, zegt de 27-jarige in Utrecht wonende en op meerdere posities inzetbare allrounder. “Als promotie - om wat voor reden dan ook - nog even op zich laat wachten, wil WHC in het nieuwe seizoen in ieder geval een topklasse-waardig team hebben. Die ambitie spreekt me aan. Zelf heb ik ook de aspiraties om weer op het hoogste amateurniveau te voetballen.”

Voordat Beunk afgelopen zomer terugkeerde naar Berkum speelde hij twee jaar bij FC Lisse. Het eerste seizoen eindigde Jesper met de ploeg uit het bloembollendorp als vierde in de zaterdaghoofdklasse A en dat betekende promotie naar de topklasse. In de zaterdagtopklasse was Beunk aanvoerder van de Lissenaren. Alvorens Jesper Beunk in het Zuid-Hollandse Lisse terechtkwam heeft hij vijf jaar bij Be Quick ‘28 in de hoofdklasse gevoetbald. De overstap naar Lisse had te maken met zijn werk en zijn wens om in Amsterdam te wonen. Nadat Jesper zijn universitaire studie bedrijfskunde in 2009 met succes had afgerond verkaste hij van Zwolle naar Amsterdam.

“Ik heb toen drie clubs in en rond Amsterdam laten weten dat ik interesse had om daar te voetballen. Bij FC Lisse had ik het beste gevoel en ben daar toen twee seizoenen gebleven. Met de club was niks mis, maar wonen in Amsterdam beviel me minder. Dat was ook de reden dat ik vorig seizoen weer bij Berkum ben gaan voetballen. Een oude bekende, want vanaf de A-junioren tot mijn overstap naar Be Quick ‘28 stond ik bij Berkum op de ledenlijst. Daarvoor woonde ik met mijn ouders in Zeewolde en voetbalde daar ook.”

Jesper Beunk zegt altijd al ‘een goed gevoel’ bij WHC gehad te hebben. “Met Be Quick heb ik vaak tegen WHC gespeeld. Altijd lastig en vaak verloren. Sportpark Mulderssingel spreekt me aan en ook de supporters staan achter hun club. Ik kijk er naar uit om samen met onder anderen Tjeerd Korf, Frans Koornberg en Adi Draganovic voor WHC te spelen en wil er voor de volle honderd procent voor gaan.”

VV Berkum, Voetbal, WHC, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws