Jerrol Poot zesde aanwinst voor Berkum

| 18-05-2012

Hoofdklasser Berkum heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van Jerrol Poot. De 23-jarige aanvallende middenvelder komt over van Nunspeet, waar hij de laatste vijf seizoenen voor uitkwam. “Maar ik ben toe aan wat nieuws en heb de ambitie om voor de prijzen zoals een periodetitel te gaan voetballen. Ik denk dat dat bij Berkum mogelijk is, ook gezien de versterkingen die er komen”, aldus Poot.

© Niels Boersema

Poot, oorspronkelijk afkomstig uit Hellevoetsluis, werd dit jaar topscorer bij Nunspeet met negen doelpunten. Hij kan op diverse plaatsen worden ingezet, niet alleen als controlerende en aanvallende middenvelder maar indien nodig ook als rechtsback, een positie waar hij in de voorgaande seizoenen bij Nunspeet heeft gespeeld. Jerrol is de zesde versterking voor Berkum, dat nog in de nacompetitie strijd voor promotie naar de topklasse. Eerder werd al bekend dat Yassine Assa, William Potkamp en Jason Huisman over komen van WHC. Ook trok Berkum Bunyamin Özkök en Karim Chengachi aan, beide afkomstig van topklasser Excelsior ’31 uit Rijssen.

Van de huidige Berkum-selectie stopt Pascal Diender na dit seizoen definitief omdat hij het voetballen niet meer kan combineren met zijn drukke werk. De middenvelder nam na het vorige seizoen ook al afscheid, maar keerde na de winterstop met succes terug om zijn club voor degradatie te behoeden. Kassim Bizimana vertrekt naar Flevo Boys Emmeloord en Jesper Beunk naar WHC. Verder neemt Berkum afscheid van Boy Boeloerditi, Rick Oosterwechel en Roy Supèr die met zijn drieën Rohda Raalte gaan versterken. Piet de Jong komt volgend seizoen uit voor ASC ’62 in Dalfsen en Hiro Gnanapragassam voor WVF in Zwolle. Ook Edmund Mijnheer zal bij Berkum vertrekken, maar het is nog onbekend naar welke vereniging hij gaat.

In de technische staf van Berkum wordt coach Roeland ten Berge het komende seizoen bijgestaan door Jan Ligtenberg. De nieuwe assistent-trainer speelde aan het eind van de jaren zeventig enkele seizoenen betaald voetbal bij Go Ahead Eagles en kwam daarna uit voor onder meer Rohda Raalte. Als coach had hij jeugdteams van Excelsior '31 en GA Eagles onder zijn hoede en daarna was Ligtenberg hoofdtrainer bij Avanti Twello, Sportclub Teuge en SV Raalte.

VV Berkum, Voetbal, Pascal Diender, Hoofdklasse C, Roeland ten Berge, Kassim Bizimana, Jerrol Poot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws