Jeroen Kloekke en Storica gaan uit elkaar

| 22-02-2016

Hoofdtrainer Jeroen Kloekke en derdeklasser HFC Storica gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. De coach beleeft een moeizame eerste jaargang bij de club en heeft daarom besloten om niet verder te gaan. “De mentaliteit van een groot deel van de spelers is waardeloos. Ik denk dat het mijn eigen ontwikkeling in de weg zit”, licht Kloekke zijn keuze toe.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De voetbaltrainer was eerder al trainer van het tweede elftal van Zwolsche Boys en kwam naar Storica om zijn eerste stappen als hoofdtrainer te zetten. Het verloopt echter niet als gewenst. Na de winterstop verloor de zwaar gehavende ploeg al met 18-0 van Gramsbergen en ook afgelopen zaterdag werden de dubbele cijfers gehaald. Nieuwleusen was met 11-1 te sterk. Kloekke neemt het vooral zijn spelers kwalijk. “Niet iedereen hoor, maar wel een groot deel. Ik had het graag anders gezien. Aan het begin van het seizoen hebben we wat regels op een rijtje gezet, maar die worden niet nageleefd. De spelers gaan er niet goed mee om.” Toch wil de trainer niet per direct de handdoek gooien. “Er zijn genoeg mensen die zich volop inzetten om de club in leven te houden. Die wil ik niet in de steek laten.”

Hoe de toekomst van Kloekke eruit gaat zien, weet hij zelf ook nog niet. “Ik ga rustig op zoek naar iets anders. Hoofdtrainer of een andere functie, dat maakt mij eigenlijk niet uit. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.” Maar voor nu is het voor de trainer belangrijk om zijn ploeg snel op de rails te krijgen. Door drie dikke nederlagen heeft HFC Storica de rode lantaarn in handen en die wil het graag zo snel mogelijk weer kwijt. Haalbare kaart? “Ik denk het wel. We hebben nu een week vrij en daarin gaat het bestuur evalueren hoe we het nu verder gaan doen. Ik ga er nog steeds vanuit dat we het tij kunnen keren.”

Voetbal, Derde klasse C, HFC Storica, Jeroen Kloekke

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws