Jeroen Ketting vervangt Norair Mamedov

| 11-09-2011

Na zeventien dagen gaat voor FC Zwolle de bal weer rollen in competitieverband. De spelers van trainer Art Langeler nemen het maandagavond in de Jupiler League op tegen Helmond Sport. Een belangrijk duel, want bij winst komt Zwolle op gelijke hoogte met koploper FC Eindhoven. Bovendien is het een weerzien met Gillian Justiana.

Justiana stapte aan het begin van dit seizoen over naar Helmond Sport. De technische leiding van Zwolle zag weinig perspectief voor Justiana, waarna de middenvelder besloot over te stappen naar de Brabanders. In Helmond is de 20-jarige Zwollenaar een onbetwiste basiskracht op het middenveld. Zijn prestaties vielen dusdanig op, dat hij afgelopen week zijn debuut mocht maken als international voor Curaçao.

Na drie zeges op rij is het vertrouwen in het Zwolse kamp groot. Toch kan trainer Langeler niet vasthouden aan de vertrouwde basisformatie. Zwolle moet het in Helmond namelijk doen zonder clubtopscorer Norair Mamedov. De aanvaller brak eerder deze week zijn onderkaak op drie plaatsen na een kopduel met Gerard Aafjes. Mamedov is de komende weken uit de roulatie. Verder ontbreekt nog altijd Arne Slot aan de kant van Zwolle.

In de opstelling is er door het wegvallen van Mamedov ruimte voor Jeroen Ketting. De ervaren spits luisterde twee weken geleden zijn debuut in Zwolle op met een treffer in het thuisduel tegen Sparta (2-0). Verder lijkt Langeler vast te houden aan de formatie die de voorbije weken voor goede resultaten zorgde. Het duel in Helmond begint maandagavond om 20.00 uur en is te volgen via Eredvisie Live. Scheidsrechter van dienst is de heer Bekebrede.

Vermoedelijke opstelling: Boer, Van Polen, Lachman, Aafjes, Van Hintum; Achenteh, Olijve, Narsingh, Van den Berg, Maachi; Ketting.

Voetbal, FC Zwolle, Jupiler League, Norair Mamedov, Jeroen Ketting

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws