Jens Dekker wereldkampioen veldrijden

| 30-01-2016

Jens Dekker is zaterdag in het Belgische Heusden-Zolder wereldkampioen veldrijden bij de junioren geworden. Het 17-jarige wielertalent van het Zwolse Centre for Sports & Education (CSE) reed aan het einde van de eerste ronde al weg bij zijn concurrenten en behield zijn voorsprong tot aan de finish. Achter de jonge Dekker uit het Drentse Fluitenberg pakten de Fransen Mickael Crispin en Thomas Bonnet respectievelijk zilver en brons.

“Het parcours leek voor geen meter op de ronde die we deze week hadden getraind. Door de regen was het veel zwaarder geworden, maar dat ligt me juist alleen maar beter”, reageert Jens Dekker. Dat de Fransman Crispin sterk aandrong was voor Dekker een verrassing. “Ik dacht even dat hij zou terug komen, maar ik probeerde mijn eigen race te blijven rijden en uiteindelijk brak hij toch. Voor de zekerheid wisselde ik in de laatste ronden toch nog naar een band met een grover profiel om valpartijen te voorkomen. In een seizoen waarin ik veel gewonnen heb, is het de kers op de taart dat ik nu ook deze hoofdprijs heb veroverd. Mijn winter is daarmee volledig geslaagd, al hoop ik ook de komende weken nog te winnen.”

De 17-jarige Dekker, neefje van voormalig profwielrenner Erik Dekker, bekroonde in Heusden-Zolder een sterk seizoen, waarin hij ook al Europees en Nederlands kampioen werd en het wereldbekerklassement op zijn naam bracht. De CSE-wereldkampioen treedt met zijn titel in de voetsporen van enkele grote namen uit het veldrijden. Lars Boom was wereldkampioen bij de junioren in 2003 en Mathieu van der Poel, die zondag voor zijn tweede regenboogtrui gaat bij de elite, veroverde de juniorentitel in 2012 en 2013.

Wielrennen, CSE, Jens Dekker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws