Jelle Hilarius: ‘Moeten showtje neerzetten’

| 14-10-2015

We gaan terug naar zaterdag 30 maart 2013. Eén van de hoofdrolspelers die memorabele avond is Jelle Hilarius. Hij zweept het publiek in een bomvol Landstede Sportcentrum op tot grote hoogte. Waar dat toe leidt is geschiedenis… Met de landstitel in de tas vertrekt Hilarius naar het Duitse Düren. Twee seizoenen later keert hij terug. De Zwolse publiekslieveling zit weer op het oude nest.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

“De ontlading na dat laatste punt was gigantisch. Echt een grandioos moment”, zegt Jelle Hilarius, die via het Duitse Evivo Düren, LiigaSarkat in Finland en het Roemeense Stiinta Explorari Baia Mare weer in Zwolle is neergestreken. “Het avontuur in het buitenland was mooi. Ik heb heel veel geleerd en ben vooral als mens sterker geworden.” Met name in Roemenië moest de inmiddels 27-jarige diagonaalspeler keihard trainen. Tijd om te herstellen kreeg hij niet. “Ik heb daar door overbelasting een elleboogblessure opgelopen, maar gelukkig is die kwetsuur afgelopen zomer met een kijkoperatie verholpen.” Volledig hersteld en met groot enthousiasme begon Hilarius in augustus aan een nieuwe periode bij Landstede Volleybal. “Het is heerlijk om hier te zijn. Ik heb in Zwolle in het tweede gespeeld en vijf jaar in het eerste. Ik ken daardoor heel veel mensen binnen de club”, aldus de volleyballer, die zelfs Zwolse seniorenteams heeft getraind.

Voor Jelle Hilarius voelt alles in Zwolle weer als vanouds. Veel oude bekenden trof hij bij zijn terugkeer in de kleedkamer echter niet. “Steven Eertman is eigenlijk de enige speler waarmee ik samen heb gespeeld bij Landstede. En Redbad Strikwerda is natuurlijk nog de coach. Maar van sommige spelers uit de huidige selectie had ik eerlijk gezegd niet eerder gehoord.” Desondanks is de diagonaal, die tevens als passer-loper uit de voeten kan, vol vertrouwen. “Wij gaan voor het kampioenschap! Wij beschikken over veel jonge spelers, maar het is geweldig om te zien hoe zij zich nu al manifesteren.” Als één van de meest ervaren spelers denkt Hilarius dat hij vooral rust kan brengen. “Ik ben van nature geen aanvoerder, wel weet ik inmiddels wanneer de rem erop moet. Dat kan met name nuttig zijn voor de jonge jongens, want die blijven maar gaan en gaan. Daarnaast hebben wij denk ik voldoende spelers die het vuurtje kunnen aanwakkeren.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Naast sportief succes hoopt de publiekslieveling tevens op een grote hoeveelheid plezier. “We moeten hier een mooi showtje neerzetten. Het publiek komt speciaal voor ons, dus dan moet je ook wat teruggeven.” Dan mag een stukje interactie volgens Hilarius niet ontbreken. “Je moet zelfs voor een date naar onze wedstrijden kunnen komen. Hier kun je in ieder geval met elkaar praten. Dat is bij de film niet mogelijk”, stelt Jelle Hilarius, die zelf ook bijzonder blij is met de hereniging met zijn vriendin. “In het buitenland zit je toch vaak alleen op een kamertje en nu woon ik weer lekker samen met mijn vriendin in Zwolle. Daarnaast wonen de meeste vrienden in de stad. En ik heb mijn studie hier weer opgepakt.” Op Hogeschool Windesheim heeft Hilarius de Calo-opleiding hervat. “Ik ben inmiddels wel een stukje ouder dan mijn klasgenoten, maar eigenlijk is dat bij het team niet anders.”

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Jelle Hilarius

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws