Jelle Hilarius maakt de overstap naar Orion

| 15-04-2019

Het hoge woord is er uit: Jelle Hilarius verruilt komende zomer Coníche Topvolleybal Zwolle voor Orion. De 30-jarige diagonaal wilde niet verder in de topdivisie en vond in het Doetinchemse Orion zijn nieuwe club. “Orion was het meest enthousiast”, reageert Hilarius, die meerdere opties had.

© Jan Burgman Fotografie

Hilarius keerde in 2015 terug in Zwolle, om eerst bij Landstede Volleybal te gaan spelen. Na het stoppen van Landstede nam de Zwollenaar, samen met Thijs van Noorden, het initiatief voor Topvolleybal Zwolle, waarmee hij drie jaar lang eredivisie speelde. Dit seizoen ging het echter mis, want de ploeg degradeerde naar de topdivisie. Hilarius zag zichzelf niet op dat niveau spelen. “Het is wel apart om Zwolle te verlaten, helemaal omdat vandaag het nieuws naar buiten kwam en het echt officieel is. We hebben aankomende woensdag nog een overleg over het voortbestaan in de topdivisie en ik denk dat ik het daarna met een redelijk gerust hart kan achterlaten. Er wordt flink aan getrokken.”

Orion speelt dit seizoen om de landstitel, waarin het in de finale moet zien af te rekenen met Lycurgus. “Speltechnisch gezien was het voor mij de laatste drie jaren niet echt een uitdaging. En die uitdaging hoop ik bij Orion weer terug te vinden. Daarnaast heb ik er weer zin om met een groep gasten te trainen, te spelen en te vechten voor een kans.”

Volleybal, Jelle Hilarius, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws