Jelle Hilarius blijft, Tobias Edskes vertrekt

| 09-04-2018

“Ik voel me fit en ik kijk er naar uit om in oktober weer de eerste ballen tegen de grond te beuken.” Het zijn de woorden van de 29-jarige Jelle Hilarius, die heeft besloten om ook in het seizoen 2018-2019 het shirt van Topvolleybal Zwolle te dragen. Ploegmaat Tobias Edskes daarentegen vertrekt bij het Zwolse eredivisieteam. “Ik hoop een nieuwe uitdaging te vinden”, aldus de 21-jarige libero.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor diagonaal Jelle Hilarius - naast Thijs van Noorden en Gerard van Vliet één van de drie aanjagers van de Zwolse eredivisieploeg - ging twee jaar geleden het avontuur met Topvolleybal Zwolle van start. “We begonnen met niks, maar met zeer beperkte middelen wisten we het eerste jaar wel handhaving in de eredivisie te bewerkstelligen. Dat gaf gigantisch veel energie. Genoeg om het altijd lastige tweede seizoen in te gaan”, vertelt Hilarius, die met gemengde gevoelens terugkijkt op dat tweede seizoen. “Ondanks het feit dat we de kampioenspoule haalden en ons in een vroeg stadium verzekerden van een nieuw seizoen in de eredivisie, voelde het niet als een overwinning.”

Hilarius had liever op eigen kracht, zonder afhankelijk te zijn van andere uitslagen, lijfsbehoud afgedwongen. “Voor komend seizoen is het op eigen kracht halen van de kampioenspoule of de play-offs dan ook minimaal het doel. Maar ik denk dat er meer mogelijk is. We zijn in Zwolle op dit moment druk bezig om door te bouwen aan het team. Er komen wat talenten om de hoek kijken. Er worden gesprekken gevoerd met meer ervaren spelers. En ook op het gebied van trainers en coaches gaan we een stap zetten. We verwachten binnenkort met meer nieuws te komen”, aldus Jelle Hilarius.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Duidelijk is in ieder geval dat Topvolleybal Zwolle voor het seizoen 2018-2019 op zoek moet naar een nieuwe libero. Tobias Edskes zal immers de club verlaten. “Na twee jaar gespeeld te hebben in dit zelfsturende team, heb ik zelf besloten om te vertrekken”, aldus Edskes, die moeite heeft met de filosofie van de Zwolse eredivisieploeg. “Dit is niet mijn manier van het beleven van topsport. Het spelen in een zelfsturend team brengt mij niet het plezier wat ik had verwacht bij het spelen van volleybal in een eredivisieteam”, stelt de 21-jarige libero. “Ik ben nog jong. Ik heb net mijn studie aan de Calo afgerond en wil graag de kansen pakken om het beste uit mezelf te halen. Ik hoop voor komend seizoen op een mooie uitdaging, waarin ik mijzelf als speler en als persoon verder kan ontwikkelen.”

Volleybal, Jelle Hilarius, Topvolleybal Zwolle, Tobias Edskes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws