Jelle Bosman gaat voor nationale dubbeltitel

| 27-02-2014

“In het dubbelspel ga ik met mijn partner Casper ter Lüün voor de titel. Vorig jaar hebben we die ook gewonnen, dus dat zijn we aan onze stand verplicht.” Met die gedachte blikt tafeltennisser Jelle Bosman vooruit op het naderende NK Tafeltennis in het Landstede Sportcentrum. De speler van Tafeltennis Zwolle komt aankomend weekend echter niet alleen uit in het dubbelspel, ook gaat hij de strijd aan in het enkelspel.

© Annet van Raalten

De tafeltennisser komt normaliter met het eerste team van Tafeltennis Zwolle uit in de eredivisie. De ploeg zit verwikkeld in een felle strijd om handhaving, maar toch maakt Bosman aankomend weekend een uitstapje. Afgelopen jaar won hij de nationale titel in het dubbelspel, ook dit jaar gaat hij met samen met zijn maat Ter Lüün voor niets minder dan de eindoverwinning. “Die kans is wel reëel denk ik. Ik speel samen met Casper, samen pakten we vorig jaar de titel. Maar ik verwacht wel dat het deelnemersveld dit keer wat sterker is”, blikt Bosman vooruit. Het duo is in Zwolle als eerste geplaatst en begint het dubbeltoernooi daarom met een vrijstelling. Vervolgens spelen ze in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel tussen Foerster/Scott en Benit/Oostwouder. “Dat zijn individueel goede spelers, maar ik betwijfel of ze ook als duo’s goed spelen.”

Naast het dubbelspel komt Bosman ook voor de dag in het enkelspel. Daarin gaat de Deventenaar voor een plaats bij de laatste zestien. “In de eerste ronde speel ik tegen Gregor Foerster, dat is best een redelijke loting. Als ik een goede pot speel, dan kan ik daar van winnen. Vervolgens tref ik al de nummer één van de plaatsingslijst, dus met een plaats bij de laatste zestien ben ik tevreden”, vertelt Bosman. De tafeltennisser geeft aan dat het verschil tussen enkel en dubbel vooral ligt in het teamwork. “Je moet bij de dubbel verplicht omstebeurt slaan, dus is het belangrijk dat de bal op de goede plek terugkomt. Anders loop je elkaar in de weg. Goede afspraken en op elkaar ingespeeld zijn, dat is de basis voor succes.”

© Annet van Raalten

Het NK Tafeltennis wordt aankomend weekend voor de tweede keer georganiseerd in het Landstede Sportcentrum. Voor Bosman een verkapte thuiswedstrijd, hij hoopt dan ook dat er veel mensen komen kijken. “Voor de mensen in de regio Zwolle is het een mooie gelegenheid om eens tafeltennis op topniveau te zien. De sport is wat minder populair en komt niet zo vaak op tv, dus dit is een mooie kans om zo’n toernooi eens van dichtbij te zien. Ik hoop dat er veel mensen komen kijken!”

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Landstede Sportcentrum, Jelle Bosman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws