Jarno Westerman tekent eerste profcontract

| 22-08-2019

Jarno Westerman heeft zijn eerste profcontract bij PEC Zwolle getekend. De 17-jarige aanvaller kreeg in de voorbereiding de kans zijn kwaliteiten te tonen aan de technische staf en heeft dat naar behoren gedaan. Hij ligt nu tot medio 2022 vast. “Ik ben heel blij dat ik nu mijn eerste contract heb getekend, maar besef me ook dat het echte werk nu pas begint”, stelt hij.

© PEC Zwolle Media

Westerman is afkomstig uit Dedemsvaart, waar hij voetbalde bij SCD '83. Als E-pupil kwam hij naar Zwolle en vlak voor aanvang van het seizoen maakte hij de stap naar de hoofdmacht. Hij mocht zich melden in Wijthmen voor de eerste training en deed mee in verschillende oefenwedstrijden. In de thuiswedstrijd tegen Willem II maakte hij zijn debuut in de eredivisie. “Bij PEC Zwolle heb ik me in de jeugdopleiding ontwikkeld tot de speler die ik nu ben. Ik ben vastberaden om verder door te groeien en mij op termijn in de basis te knokken. Dat kan alleen met keihard werken en dat zal ik dan ook blijven doen.”

Mike Willems, technisch manager bij PEC Zwolle, is blij met het vastleggen van Westerman. “Jarno heeft twee maanden geleden een kans gekregen en die met beide handen aangepakt. Niet alleen in oefenwedstrijden, maar ook in trainingen heeft hij de technische staf overtuigd. Zoals Jarno ook al zei, begint het nu pas echt.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Mike Willems, Jarno Westerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws