Jaouad Darib: ‘Wordt een leuke wedstrijd’

| 25-11-2016

Landstede Basketbal gaat zaterdagavond op bezoek bij Forward Lease Rotterdam. Eerder dit seizoen won Landstede in de eigen hal met 70-66 van de Rotterdamse formatie. Na twee achtereenvolgende nederlagen hopen de Zwollenaren ditmaal op een positief resultaat. “We hebben een goede trainingsweek gehad. Ik zie het wel goed komen”, denkt guard Jaouad Darib hardop.

© André Rump

Landstede verloor de afgelopen twee wedstrijden van Zorg en Zekerheid Leiden en Apollo Amsterdam. Leiden was met 78-69 te sterk, de Amsterdammers gingen met een 83-80 zege aan de haal. Voor J.T. Tiller geen reden om in paniek te schieten. “Verliezen hoort er ook bij, zeker over een heel seizoen. We moeten nu terugvechten, want er wacht weer een wedstrijd in Rotterdam. Verliezen is altijd vervelend, maar we moeten er van leren en dat omzetten in een overwinning”, stelt hij. Darib verwacht in de Maasstad een leuke wedstrijd. “Ik denk dat we het offensief veel beter gaan doen en sowieso een goede defense neerzetten. Dat brengen we altijd wel. Overall wordt het een leuke wedstrijd.”

De 19-jarige Darib speelt zich meer en meer in het team. Bij Apollo kwam hij tot een totaal van zestien minuten, een alleraardigst totaal. “Dat is best wel veel voor mij”, weet hij ook. “Al met al denk ik dat het goed gaat. Hopelijk kan ik ook tegen Rotterdam weer een bijdrage leveren.” In Rotterdam treft Landstede de huidige nummer vijf van de ranglijst. Van de acht wedstrijden won de formatie er drie. Tiller: “Het is een goed team, met spelers die al lang met elkaar spelen. Maar als wij als een team blijven spelen, dan hebben we altijd een kans om de wedstrijd te winnen.” De ontmoeting tussen Forward Lease Rotterdam en Landstede Basketbal begint zaterdag om 20.00 uur.

© André Rump
Basketbal, Landstede Hammers, J.T. Tiller, Jaouad Darib

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws