Jaouad Darib: ‘Als het moet, ben ik ready’

| 31-03-2017

Je hebt drukke weekenden en je hebt drukke weekenden, maar Jaouad Darib ging afgelopen weekend op voor de overtreffende trap. Hij was onderdeel van liefst drie bekerfinales, waarvan hij er twee wist te winnen. Inmiddels is de batterij weer helemaal vol en is Darib klaar voor de ontmoeting van zaterdag met BS Weert. “We mogen ze absoluut niet onderschatten”, zegt de jonge guard.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Allereerst speelde Darib afgelopen weekend met U24 de finale tegen TBG Dragons. Die werd gewonnen, waarna op zondagochtend een wedstrijd met U20 volgde. Ook die werd winnend afgesloten, zodat Darib met een goed gevoel kon aansluiten bij de hoofdmacht. De finale tegen Donar werd verloren, waardoor Darib geen honderd procent score noteerde. “Helaas hebben we die finale niet kunnen winnen. Voor mij was de wedstrijd van U20 het mooist. Het was een agressieve game en niet zo makkelijk als tegen Nijmegen. Dat maakt het mooi”, vindt Darib, die zondag moe maar voldaan op de bank plofte. “Ik ben volgens mij direct in slaap gevallen, want ik was helemaal kapot. Echt een druk weekend, haha. Maar ik heb er wel van genoten.”

Na het drukke finaleweekend is de knop inmiddels om en wacht zaterdag alweer de volgende competitiewedstrijd. In het Landstede Sportcentrum speelt Landstede Basketbal tegen hekkensluiter BS Weert. De Zwollenaren weten hoe lastig zo’n duel kan zijn, aangezien er eerder dit seizoen al eens werd verloren van Weert. “We hebben daar wel kleine dingen uit meegenomen. Zo moeten we sowieso veel rebounds pakken, daar hebben we het vorige keer een beetje laten liggen. Ik hoop ook dat we ons eigen tempo vasthouden en niet meegaan in hun tempo. Ons eigen spel spelen, daar gaat het echt om”, aldus Darib, die hoopt op wat speelminuten. “Daar ben ik echt niet mee bezig, want het belangrijkste is dat we winnen. Maar als er speelminuten komen, dan ben ik ready. Ik hoop het natuurlijk wel.” De wedstrijd tussen Landstede Basketbal en BS Weert start zaterdagavond om 19.30 uur.

Basketbal, Landstede Hammers, Jaouad Darib

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws