Jaouad Akloud: ‘Het wordt een lastige pot’

| 30-04-2015

Berkum speelt zaterdag het uitduel tegen Go Ahead Kampen. Een tegenstander die het lang moeilijk heeft gehad in de eerste klasse D, maar zich na de winterstop ijzersterk heeft hersteld. “Go Ahead heeft een hele goede serie achter de rug en wij niet. We zullen de rug dus moeten rechten, dat hebben we ook nodig voor de nacompetitie. Het wordt een lastige pot, maar we willen gewoon winnen”, stelt Berkum-spits Jaouad Akloud.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Go Ahead stond geruime tijd in de gevarenzone. Na de winterstop richtte de formatie van trainer Jan Korte zich echter op en tekenend is dat 22 van de huidige 33 punten na januari werden gepakt. Door met 1-2 te winnen bij DOS Kampen speelde Go Ahead zich afgelopen weekend veilig, al duurde het lang voor het vonnis werd geveld over de aartsrivaal. Zo’n twintig minuten voor tijd scoorde Jurrian Zandbergen de 0-1 en een minuut later zorgde Madih Doufikar fraai voor 0-2, het zeventiende doelpunt dit seizoen van de topscorer van Go Ahead. De tegengoal viel pas enkele minuten voor tijd, zodat DOS Kampen degradatie niet meer kon voorkomen.

Go Ahead kreeg dit seizoen twee keer billenkoek van Berkum. In de competitie werd het 4-0 voor de Zwollenaren en in het bekertoernooi werd Go Ahead met 6-0 afgedroogd. Die monsterscores werden echter behaald in een fase waarin Berkum uitstekend draaide en Go Ahead in de zorgen zat. De rollen zijn nu echter omgedraaid ,want Berkum pakte in de laatste vijf wedstrijden maar drie punten en daarmee lijken, met nog twee duels te gaan, de kampioenskansen verkeken voor de Zwollenaren. Met drie punten achterstand op nummer twee DETO en zes op koploper DOS ’37 zit er niet meer in dan een theoretische kans om de hoofdprijs te pakken.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De laatste wedstrijd droeg niet bij tot optimisme, want Berkum ging met 2-1 onderuit in Dronten. De Zwollenaren speelden in de eerste helft nog redelijk en kwamen door Chris van der Meulen zelfs op voorsprong. Na rust liet Berkum zich echter de kaas volledig van het brood eten en werden de punten voor de zoveelste keer in een uitwedstrijd ingeleverd.

Berkum, dat een periodetitel op zak heeft, zal zich moeten herstellen om de komende nacompetitie met voldoende zelfvertrouwen in te gaan. “We zullen het bij Go Ahead slim moeten aanpakken en niet tegen verdere blessures of schorsingen aanlopen. Na het overlijden deze week van onze ex-voorzitter en erelid Mannus Pellinkoft is iedereen er bij ons wél van doordrongen dat we daar juist nu een goed resultaat moeten neerzetten”, aldus Berkum-verdediger Jordi Lemmens. De wedstrijd Go-Ahead Kampen-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn, die op sportpark Middenwetering aan de Buitenbroeksweg in Kampen om 15.00 uur zal laten aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Jordi Lemmens, Jaouad Akloud

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws