Jans: ‘Play-offs, dat is een prima prestatie’

| 08-05-2016

Dat PEC Zwolle in het thuisduel tegen PSV zondag niet tot een grootse prestatie komt, is iedereen na afloop vrij snel vergeten. De Zwollenaren plaatsen zich ondanks een 1-3 nederlaag voor de play-offs om Europees voetbal en dat zorgt alom voor tevredenheid. “We hebben ons geplaatst voor de play-offs en dat is een prima prestatie. Er zat even nog wel iets meer in”, zegt trainer Ron Jans na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een afgeladen IJsseldelta Stadion ziet dat PEC Zwolle in de eerste twintig minuten nog aardig meekomt met PSV. De Eindhovenaren hebben wel het merendeel van het balbezit, maar het speelveld ligt aan beide kanten akelig open. Een schot van Ouasim Bouy eindigt in het zijnet, waarna PSV toch de grootste mogelijkheid krijgt. Luciano Narsingh wordt op pad gestuurd, maar oog in oog met Kevin Begois weet hij niet te scoren. De openingstreffer valt uiteindelijk wel. Nadat Queensy Menig net over heeft geschoten, treft Jürgen Locadia wel doel. Hij schiet bijzonder zuiver raak en ziet tien minuten later de tweede binnen ploffen. Een corner eindigt in een scrimmage en via het hoofd van Luuk de Jong wordt het 0-2.

Het tweede bedrijf speelt zich voornamelijk af op de helft van PEC, vooral omdat PSV in de strijd om de landstitel zoekt naar goals. Dat blijkt nogal een moeizaam karwei en plots ligt de bal er aan de andere kant in. Ouasim Bouy geniet enorm veel ruimte en na het uitspelen van een tegenstander schiet hij knap raak: 1-2. De spanning terug, maar dat blijkt maar voor even. Direct na de aftrap trekt PSV weer ten aanval en via opnieuw De Jong is de marge gelijk weer twee. Daar komt uiteindelijk geen verandering meer in, ook omdat de blikken van beide ploegen naar de andere wedstrijden zijn gericht. Daaruit blijkt dat PEC Zwolle achtste is geworden en dat zorgt dan weer voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Aankomende donderdag begint PEC Zwolle aan de play-offs met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De aftrap in het IJsseldelta Stadion is om 20.45 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker (62. El Hasnaoui), Brama (80. Hebling), Becker, Bouy, Menig (80. Ehizibue), Veldwijk

PSV: Zoet, Arias, Bruma, Moreno, Willems (69. Brenet), Pröpper, Guardado, Van Ginkel, Narsingh (75. Jozefzoon), De Jong, Locadia

Scoreverloop:
34. 0-1 Jürgen Locadia
43. 0-2 Luuk de Jong
66. 1-2 Ouasim Bouy
67. 1-3 Luuk de Jong

Gele kaarten:
Rick Dekker, Thomas Lam, Abdel Malek El Hasnaoui (PEC Zwolle) en Santiago Arias (PSV)

Scheidsrechter:
Pol van Boekel

Toeschouwers:
12.500

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws