Jans: ‘Niet groots, maar zo, zo spannend’

| 09-04-2017

PEC Zwolle heeft zondag verrassend een punt overgehouden aan het thuisduel met koploper Feyenoord. De Zwollenaren stonden binnen een kwartier al met 2-0 voor en uiteindelijk lukte het om een punt uit het vuur te slepen: 2-2. De Zwolse goals kwamen op naam van Queensy Menig en Bram van Polen. “Het was geen grootse wedstrijd, maar zo, zo spannend. Ik ben heel tevreden.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als de supporters hun plaatsje in de zon hebben gevonden en de wedstrijd in gang is geschoten, gaat het ook direct los. Feyenoord trekt ten aanval, de dadendrang komt ook van Rotterdamse zijde, maar PEC Zwolle wordt als eerste concreet. De Zwollenaren leggen na drie minuten een heerlijke aanval op de mat, waarvan Queensy Menig het eindstation is. Hij omspeelt, net als donderdag tegen Roda, de keeper, maar nu weet hij het net wel te vinden. Het plezier wordt in het eerste kwartier zelfs nog groter. Tien minuten later steekt Danny Holla aanvoerder Bram van Polen op pad en die zorgt als een volleerd aanvaller voor de tweede Zwolse goal. Dertien minuten gespeeld, 2-0 voor.

Ongekende weelde, maar na de tweede goal heeft PEC helemaal niets meer te vertellen. Feyenoord neemt meer en meer de overhand en zoekt overduidelijk de aansluiting. De koploper krijgt het uiteindelijk via Steven Berghuis voor elkaar om terug te komen, die geluk heeft als Mickey van der Hart zijn schot niet kan verwerken. Toch duurt het pas tot in de tweede helft voordat Feyenoord langszij komt en dat mag een wonder heten. Na een flinke periode van dreiging is wederom Steven Berghuis trefzeker, waardoor het weer opnieuw begint. Maar eigenlijk begint het helemaal niet opnieuw, aangezien Feyenoord op doorreis is naar een overwinning. Jens Toornstra, Dirk Kuyt en opnieuw Berghuis komen in scoringspositie, maar zorgen niet voor de 2-3.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Terwijl aan Zwolse zijde de spelers met bosjes omvallen, blijft Feyenoord zoeken naar die broodnodige goal. PEC verdedigt met man en macht het punt, o, zo belangrijk in de strijd tegen degradatie. En dat lukt met verve, want waar een Rotterdams slotoffensief op de loer ligt, is niets minder waar. PEC houdt vrij simpel stand en haalt zo het punt over de streep. De marge is daardoor vier en dat biedt weer even lucht. Nog één keer winnen moet voldoende zijn om met de pootjes omhoog te gaan zitten.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (60. Schenkeveld), Marcellis, Bouy, Verdonk, Warmerdam, Holla, Thomas, Ehizibue (64. Nijland), Mokhtar, Menig

Feyenoord: Jones, Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Nelom, El Ahmadi (82. Tapia), Vilhena, Toornstra, Berghuis, Elia, Kuyt (73. Kramer)

Scoreverloop:
3. 1-0 Queensy Menig
13. 2-0 Bram van Polen
27. 2-1 Steven Berghuis
55. 2-2 Steven Berghuis

Gele kaart:
Ryan Thomas (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Kevin Blom

Toeschouwers:
13.250

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws