Jans hoopt op medewerking van de natuur

| 17-02-2017

PEC Zwolle gaat zaterdagavond op bezoek bij FC Utrecht en het is de vraag of spits Nicolai Brock-Madsen dan van de partij is. De aanvaller staat op het punt om vader te worden en miste daardoor al de afsluitende training van vrijdag. Jans verwacht echter dat hij zijn spits gewoon op kan stellen. “Dit is iets heel moois. Ik hoop dat de natuur meewerkt, dan zit hij gewoon bij de selectie”, lacht de coach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is een van de vragen die vrijdag ontstaat langs het trainingsveld. Waar is ‘Brock’, de man die de laatste weken o, zo belangrijk was. Maar hij is niet de enige afwezige, aangezien ook Stef Nijland, Ted van de Pavert, Bart Schenkeveld en Anass Achahbar ontbreken. En tijdens de training valt Erik Israelsson ook nog eens uit. De eerste drie kampen nog altijd met wat fysiek ongemak, dat antwoord is simpel. Van de Pavert heeft last van zijn rug, Nijland van de lies en sinds donderdag kampt Schenkeveld met een achillespeeskwetsuur. Daarmee stroomt de ziekenboeg langzaam weer vol. Achabar traint vrijdagmiddag met de beloften en is zaterdag ‘gewoon’ van de partij in Utrecht. Israelsson moet de training staken in verband met liesklachten. Alle mysteries opgelost, er kan gevoetbald worden.

PEC hoopt in Utrecht eindelijk eens te winnen van een subtopper. Voor het voltooien van die opdracht krijgen de Zwollenaren drie keer achter elkaar de kans, aangezien de komende weken ook nog AZ en Vitesse wachten. Jans, die zaterdag Youness Mokhtar boven Kingsley Ehizibue verkiest, hoopt echter dat het in Utrecht al slaagt. “Dit is een wedstrijd waarin iets te halen valt en het is aan ons om het te laten zien. Utrecht zal de twee spitsen graag in stelling willen brengen. Ze mogen achterin de bal hebben, maar op het middenveld en de aanval helemaal niet”, is Jans duidelijk. Het duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle start zaterdagavond om 20.45 uur. Scheidsrechter is Ed Janssen.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Bouy, Warmerdam, Holla, Saymak, Thomas, Mokhtar, Menig, Brock-Madsen

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws