Jans: ‘Helaas probleem met effectiviteit’

| 10-12-2016

Het is PEC Zwolle zaterdagavond niet gelukt om concurrent Willem II over de knie te leggen. In het MAC3Park Stadion speelden beide ploegen bepaald geen schoonheid van een wedstrijd en geheel in die lijn eindigde het zoals het begon: 0-0. “We hebben helaas een probleem met effectiviteit. Dit geeft een onbevredigend gevoel”, zegt trainer Ron Jans na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Youness Mokhtar is terug van een blessure en dat willen de supporters maar wat graag weten. Als de buitenspeler in de rust uit de catacombe komt om zijn warming-up te starten, klinkt er een luid gejuich. Het is een logisch gevolg van dat wat de supporters in de eerste helft hebben gezien. PEC speelt namelijk veel op de helft van Willem II, maar krijgt het maar niet voor elkaar om doelman Kostas Lamprou te verslaan. In de eerste minuut krijgen Queensy Menig en Bram van Polen daar al prima kansen voor en Menig moet na een dik half uur scoren. Moet ja, maar dat doet hij niet. In een man-tegen-mangevecht is Lamprou hem de baas en dat zorgt voor een flink fluitconcert.

Maar ook met Mokhtar als mogelijke verlosser komt het allemaal niet goed. De grootste kansen zijn in de tweede helft voor Willem II, terwijl Mokhtar nou niet echt een glansrol op zich neemt. Hij kan de roep van het publiek niet beantwoorden, komt amper in het spel voor. En PEC zelf? Dat blijft aanvallend aanmodderen en mag zelfs Mickey van der Hart danken dat het geen nieuwe nederlaag te verwerken krijgt. Hij redt knap op een knal van invaller Bartholomew Ogbeche, waardoor de wedstrijd uiteindelijk zonder doelpunten eindigt. 0-0 Is ook de enige juiste uitslag. “Het lukt ons om maar niet om die knop om te drukken, waardoor je effectief speelt”, is de slotconclusie van Jans.

Aankomende woensdag speelt PEC Zwolle de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. De aftrap in het MAC3Park Stadion is om 18.30 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Marcellis, Van de Pavert, Van Polen, Brama, Warmerdam, Menig, Saymak (75. Achahbar), Thomas, Brock-Madsen (45. Mokhtar),

Willem II: Lamprou, Van Anholt, Lachman, Wuytens, Tshimanga, Heerkens, Ojo, Kali, Haye (67. Koppers), Croux (87. Abubakar), Sol (55. Ogbeche)

Gele kaarten:
Freek Heerkens (Willem II)

Scheidsrechter:
Kevin Blom

Toeschouwers:
12.200

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws