Jans: ‘Hebben het hartstikke goed gedaan’

| 15-01-2017

PEC Zwolle heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Ajax met 1-3 verloren. De eerste helft zorgde in het MAC3Park Stadion voor de nodige hoop, maar tien minuten na de rust was die hoop compleet vervlogen. Nicolai Brock-Madsen bracht de spanning vervolgens nog wel even terug, maar via Hakim Ziyech werd de wedstrijd beslist. “We hebben het hartstikke goed gedaan. Misschien had er nog wel iets meer ingezeten”, stelt trainer Ron Jans na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Met een goed gevoel van het veld stappen, dat wilde PEC zondag in ieder geval. Rond de training van vrijdag werd dat meer dan één keer uitgesproken en dat zei eigenlijk wel voldoende. Geloof in een goed resultaat was er minimaal, al werd dat dan weer niet uitgesproken. Logisch. De eerste helft van zondag deed overigens helemaal anders vermoeden. PEC trok op positieve wijze ten strijde en gaf Ajax geen enkele ruimte om het gewenste spelletje te spelen. De Zwollenaren kregen via Nicolai Brock-Madsen zelfs een aardige kans op de openingsgoal, terwijl Anwar El Ghazi aan de andere kant voor het grootste gevaar zorgde. Schuin voor Mickey van der Hart schoot hij op het lichaam van de keeper.

Na de rust viel het spelbeeld prima af te lezen aan de gemoedstoestand van het Zwolse publiek. Ajax speelde in eerste instantie het stadion stil en daar kwamen twee doelpunten uit voort. Eerst maakte Lasse Schone vanuit een strafschop de 0-1 en een minuut later was Hakim Ziyech goed voor de tweede Amsterdamse goal. Een stil stadion veranderde twintig minuten voor tijd in een wat sfeervoller onderkomen, ook omdat Brock-Madsen met de kop de aansluiting bracht. Toch lukte het niet om een positief resultaat bij elkaar te spelen. Tien minuten voor het einde snelde Ziyech wederom richting het Zwolse doel en opnieuw was hij Van der Hart te slim af: 1-3 en einde wedstrijd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Aankomende zaterdag speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd bij ADO Den Haag. De aftrap in de Hofstad is om 19.45 uur.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis, Van de Pavert, Sandler, Kvida (70. Thomas), Warmerdam, Saymak, Ehizibue (63. Mastour), Marinus (81. Nijland), Menig, Brock-Madsen

Ajax: Onana, Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven, Schone (83. Van de Beek), Klaassen, Ziyech, El Ghazi, Younes (38. Kluivert), Dolberg

Scoreverloop:
54. 0-1 Lasse Schone (strafschop)
55. 0-2 Hakim Ziyech
72. 1-2 Nicolai Brock-Madsen
80. 1-3 Hakim Ziyech

Gele kaarten:
Josef Kvida, Kingsley Ehizibue, Philippe Sandler (PEC Zwolle), Daley Sinkgraven (Ajax)

Scheidsrechter:
Dennis Higler

Toeschouwers:
13.250

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws