Jans: ‘De tweede goal was een beloning’

| 05-03-2016

PEC Zwolle heeft zaterdagavond het thuisduel met De Graafschap ternauwernood met 2-1 gewonnen. De Zwollenaren waren in de eerste helft heer en meester en kwamen ook met 2-0 voor, maar die marge bleek niet genoeg om rustig achterover te blijven zitten. De twee doelpunten van Stef Nijland waren echter wel voldoende voor drie punten. “Ik vond de eerste helft echt goed. De tweede goal was een beloning voor die periode”, zegt trainer Ron Jans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er lijkt in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht. Vanaf het eerste moment hebben de Zwollenaren het initiatief in handen. De Graafschap kan niet anders dan zich beperken tot verdedigen, ook doordat het zelf aan de bal helemaal niets laat zien. Het resulteert al binnen vier minuten in een levensgrote kans voor Lars Veldwijk, maar de spits mist. Vervolgens ontpopt Veldwijk zich wel tot spin in het web. Na ruim twintig minuten profiteert de aanvaller van een blunder van Bryan Smeets en laat hij de meegelopen Stef Nijland de 1-0 maken. Elf minuten later neemt hij wederom een voorbereidende rol op zich. Met de borst legt Veldwijk de bal panklaar neer voor diezelfde Nijland en hij schiet bijzonder fraai de 2-0 binnen.

Voor de rust laat PEC Zwolle het via Wouter Marinus nog na om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en dan blijkt er plots toch een vuiltje aan de lucht. De Zwollenaren spelen een bijzonder pover tweede bedrijf en daardoor komt De Graafschap nog terug in de wedstrijd ook. Invaller Nathan Kabasele maakt dik twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer en vervolgens is het billenknijpen geblazen. Verdedigen is daarbij het toverwoord en dat doet PEC dan wel weer fier. Het zorgt ervoor dat De Graafschap geen grote kansen bij elkaar kan spelen en zodoende komt de zege ook nooit echt in gevaar. Maar het had zomaar anders kunnen lopen.“We missen wel wat spelertjes, maar we houden het toch vol. We zijn nog steeds kandidaat voor de play-offs”, aldus Jans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een uitduel bij FC Twente. De aftrap in Enschede is om 18.30 uur.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Marcellis, Lam, Van Hintum, Nijland (81. Van Polen), Brama, Ehizibue (83. Tanda), Marinus, Menig, Veldwijk

De Graafschap: Jurjus, Will, Pröpper, Van de Pavert, Tesselaar, Diemers (45. Kabasele), Tarfi, Smeets (81. Parzyszek) El Jebli (71. Koolhof), Peters, Vermeij

Scoreverloop:
23. 1-0 Stef Nijland
32. 2-0 Stef Nijland
67. 2-1 Nathan Kabasele

Scheidsrechter:
Edwin van de Graaf

Toeschouwers:
12.250

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws