Jan Verheijen trapt balletje met senioren

| 16-04-2010

De 55-jarige Jan Verheijen uit Zwolle gaat woensdag 21 april op sportpark De Pelikaan een potje voetballen met Zwolse senioren. De huidige trainer van zondaghoofdklasser Babberich en oud-speler van FC Zwolle en Feyenoord verleent zijn medewerking aan een tweetal voetbalclinics op de sportdag ‘Zwolle Senior Actief’. Jan Verheijen zal laten zien dat 55-plussers weldegelijk nog tegen een balletje kunnen trappen.

De sportdag Zwolle Senior Actief wordt tijdens de Nationale Sportweek (17 tot en met 24 april) georganiseerd door Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan in combinatie met Stichting Welzijn Ouderen Zwolle. Ruim 250 Zwolse senioren zullen woensdag 21 april kennismaken met verschillende buitensportactiviteiten. Naast de aanwezigheid van Jan Verheijen komen ook Olga Commandeur en Duco Bauwens, van het tv-programma Nederland in Beweging, die dag naar sportpark De Pelikaan.

De speciale sportdag voor senioren is op sportpark De Pelikaan overigens niet de enige activiteit tijdens de Nationale Sportweek. In het kader van dit landelijke initiatief heeft De Pelikaan nog enkele activiteiten ontwikkeld. Zo worden er in samenwerking met Landstede Zwolle op dinsdag 20 en donderdag 22 april gratis beachvolleybal clinics gegeven. Dinsdag zal daarbij het eredivisie herenteam van Landstede Volleybal de clinics en demo’s verzorgen. Van 17.00 tot 18.30 uur is er beide dagen beachfun voor de jeugd van 6 tot 12 jaar. Van 18.30 tot 19.00 uur een demo. En van 19.00 tot 20.30 uur kunnen de jongeren van 13 tot 18 jaar en de senioren aan de slag in het zand. Opgave vooraf is niet nodig en de deelname is gratis.

Ten slotte worden er met partner SportService Zwolle op vrijdagmiddag 23 april nog sportactiviteiten georganiseerd voor zo’n 150 leerlingen van basisscholen uit de omgeving van sportpark De Pelikaan. Zij zullen onder begeleiding van de verenigingen en studenten kennismaken met korfbal, voetbal, hockey, tennis en beachvolleybal.

Landstede Volleybal, SportService Zwolle, Sportpark De Pelikaan, Beachvolleybal, Nationale Sportweek, Jan Verheijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws