Jan Verheijen stapt op bij Zwolsche Boys

| 31-05-2018

Jan Verheijen is met onmiddellijke ingang opgestapt bij Zwolsche Boys. Verheijen stond de afgelopen twee seizoenen als hoofdtrainer aan het roer bij de club in Zwolle-Zuid, maar heeft besloten om niet aan een derde seizoen bij Boys te beginnen. “Er zijn de nodige kleine irritaties uitgegroeid tot grote irritaties en na een periode van overdenken heb ik de knoop doorgehakt”, zegt Verheijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Volgens de oefenmeester, die in zijn eerste jaar met Zwolsche Boys meteen promoveerde naar de derde klasse, heeft zijn besluit niets te maken met de spelersgroep of de technische staf. “De spelersgroep en technische staf zijn werkelijk fantastisch. Nee, dat is het niet. Het is echt een dingetje op bestuurlijk niveau”, aldus Verheijen, die er verder geen woorden aan vuil wil maken. “Ik wil als trainer altijd met een ‘smile’ op mijn bek naar de club en op het veld staan. En als ik die ‘smile’ niet meer heb, dan moet je kijken wat de oorzaak is. Ik heb eerst mijn hand in eigen boezem gestoken en het nog even aangekeken. Ik heb ook bewust gewacht tot het einde van de competitie, want een maand geleden waren wij immers nog vol in de race voor een periodetitel.”

Zwolsche Boys slaagde er de afgelopen weken niet in om een plek in de nacompetitie af te dwingen, maar de promovendus eindigde wel keurig op de vijfde plek in de derde klasse C. “In het eerste seizoen zijn wij meteen gepromoveerd en als promovendus hebben we het ook prima gedaan. Ik heb dit besluit dan ook zeker niet in één dag genomen. Voor mij persoonlijk is het echt even slikken. Nadat ik de spelers heb ingelicht ben ik onder applaus de kleedkamer uitgelopen. Ik kan hier gelukkig met een opgeheven hoofd de club verlaten. Ik wens Zwolsche Boys in de toekomst dan ook het allerbeste toe”, stelt Jan Verheijen, die na de zomer ongetwijfeld weer bij een andere club op het trainingsveld zal verschijnen. “Dit is wat ik het liefste doe, dus natuurlijk heb ik ambitie om bij een nieuwe club aan de slag te gaan.”

Voetbal, Zwolsche Boys, Jan Verheijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws