Jan Verheijen per direct weg bij Dieze West

| 18-02-2015

Voetbalvereniging Dieze West moet per direct verder zonder hoofdtrainer Jan Verheijen. De Zwolse oefenmeester was bezig aan zijn eerste seizoen bij de huidige koploper van de eerste klasse F in het district Noord. Een evaluatiegesprek is de oorzaak van de plotselinge breuk. “Er is mij verteld dat er voor wat betreft de toekomst geen vertrouwen aanwezig is. Dan trek ik mijn conclusies”, reageert Verheijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De samenwerking tussen Verheijen en Dieze West leek op het eerste oog succesvol. Als promovendus staat de Zwolse club fier aan kop in de eerste klasse F, waardoor voor het eerst in de historie de hoofdklasse lonkt. Voor de winterstop ontstonden er echter al de eerste haarscheurtjes. “Een aantal jongens nam het niet zo nauw met de discipline. Dat heb ik op mijn manier opgelost en uiteindelijk zijn we met frisse moed doorgegaan. De club vond dat echter niet de juiste manier”, vertelt Verheijen, die woensdagmiddag zijn besluit bekend heeft gemaakt. “Als de baas geen vertrouwen meer in je heeft, dan is het lastig werken. Ik vind het wel doodzonde.”

Bij Dieze West is de verbazing groot. De eersteklasser deelde mede dat de samenwerking na dit seizoen stopt, maar wilde de huidige periode graag afmaken. “Wij hadden deze houding niet verwacht”, laat voorzitter Luciën van Peer weten. “Waarschijnlijk is meneer Verheijen het niet eens met onze beslissing. Daarop heeft hij besloten de samenwerking te stoppen.” Voor de komende week wordt het zodoende even improviseren, want een vervanger heeft de club nog niet op het oog. “Er is nog geen overleg geweest, want het nieuws is nog heel vers. We gaan uiteraard wel op zoek naar een passende oplossing.”

Voetbal, Dieze West, Luciën van Peer, Jan Verheijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws