Jan Schra duidelijk de sterkste in Aalanden

| 25-05-2018

BB-loper Jan Schra is vrijdagavond winnaar geworden van de vijfde editie van de Aalandenloop. De Zwollenaar kwam op de 10 kilometer tot een tijd van 34 minuten en 7 seconden en daarmee was hij de concurrentie veel te snel af. Bij de dames ging de zege naar Gerda de Jong, die na 43 minuten en 45 minuten over de streep kwam.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De jubileumeditie van de Zwolse hardloopwedstrijd werd gehouden onder warme omstandigheden, maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken. Eerst was het de beurt aan de lopers van de 5 kilometer en die afstand was bij de mannen een prooi voor Taco Schaaf. Hij kwam tot een tijd van 16:01 en bleef daarmee Michiel Veldman 26 seconden voor. Willard Bredewold werd derde. Hij snelde naar een eindtijd van 16:36. Bij de dames ging de zege op oppermachtige wijze naar Hellen Berger-De Vries (18:17), terwijl Danique Bosgoed in 19:27 tweede werd. De bronzen medaille ging naar Harriet van 't Oever, die na 19 minuten en 49 seconden de finish passeerde.

Een uur later kwamen de atleten van de 10 kilometer in actie en die afstand was op duidelijke wijze een prooi voor Jan Schra. Zijn 34:07 bleek verreweg het snelste, want nummer twee Mart van Esterik kwam liefst twee minuten later over de streep: 36:19. Han Peter Lucas bemachtigde in 36:21 het brons. De vrouwenwedstrijd werd een prooi voor Gerda de Jong, die onder andere afrekende met Henriet Koornberg-Spronk. Zij werd in 44:33 tweede, Aniek Veldink snelde in 45:47 naar de derde plaats.

PEC 1910, Hardlopen, Aalanden, BB-lopers, Aalandenloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws