Jan Everse zit weer achter Botteghin aan

| 05-12-2010

Jan Everse kan het maar niet uit zijn hoofd zetten: Eric Botteghin bij zijn club Sparta. De voormalig trainer van FC Zwolle is nu oefenmeester bij Sparta in zijn geboorteplaats Rotterdam en probeert al enige tijd om de centrale verdediger bij Zwolle los te weken. Botteghin heeft een clausule in zijn contract dat hij voor 30 juni 2011 voor 600.000 euro mag vertrekken. Dat bedrag kan het in financieel zwaar verkeer zijnde Sparta eigenlijk niet ophoesten, maar Everse denkt toch een kans te maken.

© Dennis Schnöink

Investeerder Willem Bijl is voor tweederde eigenaar van de transferrechten van Botteghin en juist daar ziet Everse kansen. “Die jongen moet op dit moment zes ton kosten. Dat kunnen we niet betalen”, aldus Everse tegen Voetbal International. “Wel heb ik goede contacten met één van de belanghebbenden (Bijl, red.) en als hij van zijn aandeel afziet, moet er eventueel wat meer mogelijk zijn.” Zelf heeft Bottegin aangegeven eigenlijk alleen maar te willen verkassen als zijn volgende club duidelijk een stapje omhoog is. Sparta staat veertien punten achter op FC Zwolle in de Jupiler League en is op dit moment dus duidelijk niet die gewenste stap omhoog.

FC Zwolle zal in de winterstop zelf een tweede poging ondernemen om Botteghin langer aan zich te binden. Verder wil de club ook langer door met aanvaller Danny Schreurs en middenvelder Etiënne Reijnen. Het drietal legde eind oktober nog een nieuwe verbintenis naast zich neer, maar de situatie is inmiddels veranderd. “De hoop om in de eredivisie te spelen speelt volgens mij de voornaamste rol, níét het financiële”, sprak Art Langeler destijds. Zelf lijkt de trainer ook dicht bij een nieuw contract te zijn. Langeler is er bijna met FC Zwolle uit over een nieuwe verbintenis van twee jaar.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Eric Botteghin, Jan Everse, Danny Schreurs, Etiënne Reijnen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws