Jan Everse komend seizoen trainer WHC

| 08-04-2011

Voetbaltrainer Jan Everse gaat komend seizoen aan de slag bij de zaterdagamateurs van WHC. Everse (57) tekent in Wezep een contract voor één jaar. De Rotterdammer was eerder, verdeeld over twee perioden, zeven jaar lang de coach van FC Zwolle.

© Jupilerleague.nl

Bij de hoofdklasser uit Wezep treft Everse een oude bekende uit Zwolle. “WHC is een ambitieuze club, mijn oud-assistent Martin Reynders heeft de jeugd onder z'n hoede en ik ben blij dat ik terug ben in het zaterdagvoetbal. We gaan er een mooi seizoen van maken in Wezep”, aldus de dit seizoen bij Sparta Rotterdam opgestapte trainer. Over zijn nieuwe club weet Everse dankzij zijn Zwolse verleden al het een en ander. “Doordat ik een aantal jaren FC Zwolle getraind heb ken ik WHC goed. We hebben wel met de beloften van Zwolle tegen WHC gespeeld en ik herinner me ook nog wel dat de jeugd van FC Zwolle tegen WHC voetbalde.”

Tijdens zijn periode bij FC Zwolle kwam Everse veelvuldig in botsing met het bestuur van de club. Zo was er het bitterballenincident, waarbij de trainer zou zijn overgeslagen bij het uitdelen van de hapjes, met een arbitragezaak tot gevolg. Everse won die zaak, waarna hij in Zwolle mocht blijven. In oktober 2009 leidde een slechte competitiestart alsnog tot zijn ontslag.

Voetbal, FC Zwolle, WHC, Jan Everse

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws