Jan Dobben is klaar als voorzitter van ZAC

| 16-11-2018

Aan al het goede komt een eind. Ook aan de periode van Jan Dobben als voorzitter van ZAC. De Zwollenaar gaf deze week na vier jaar de hamer uit handen, al is een opvolger nog niet gevonden. “Als je niet stopt, komt er nooit een ander”, lacht de scheidend voorzitter.

Dobben trad in 2014 aan als voorzitter van ZAC en de bedoeling was na een termijn van drie jaar die post weer te verlaten. De preses besloot echter om er nog een extra jaar aan vast te plakken, zodat hij het 125-jarig jubileum van de club nog kon meemaken. “Het voorzitterschap is een tijdrovende klus, maar het jubileum is iets speciaals en dat leek me nog leuk. Omdat ik een drukke baan in het onderwijs heb, is het nu wel mooi geweest. Er is nog geen opvolger en dat heeft me nog wel even doen twijfelen, maar het is goed zo. Ik ben gestopt en dus moet er een ander komen.”

Vertrouwen in een juiste opvolger heeft hij wel, ook omdat hij met de huidige bestuursleden prima samenwerkte. Als hem wordt gevraagd naar de hoogtepunten, somt hij zo een heel rijtje op. “Het opknappen van de kantine, de contacten met de gemeente zijn verbeterd, er ligt een nieuw kunstgrasveld en financieel is alles nog beter op orde. Toen ik begon hebben we een lijstje met aandachtspunten opgesteld en die hebben we allemaal afgevinkt. Bijvoorbeeld ook het verbeteren van de samenwerking met Zwolsche Boys. Het was een hele mooie periode”, zegt Dobben, die afgelopen maandag tijdens de algemene ledenvergadering definitief afscheid nam.

Rookverbod
Dat deed hij niet voordat er een klap was gegeven op zijn laatste kunstje: het rookvrij maken van het sportpark. Een speciale werkgroep nam een enquête af, waaruit bleek dat 85 procent van de ondervraagden voor een rookverbod was. “Dat is het laatste geweest en dat is hartstikke goed voor de club”, vindt Dobben, die namens het bestuur ook nog enkele leden mocht onderscheiden. John Kuyer, Wilco Wittenaar en Inge Wolke werden allen benoemd tot lid van verdienste, terwijl Henk Twerda werd voorgedragen als erelid. Hij nam de afgelopen 25 jaar allerlei taken op zich en leverde daarmee een substantiële bijdrage aan de interne en externe positionering van ZAC.

Voor Dobben is de klus daarmee tot een einde gekomen. Afscheid nemen van de club doet hij niet, maar de voorzittershamer heeft hij niet meer in handen. De voorzitter laat een stabiele club achter. “Er is helemaal geen gedoe en alles staat er goed voor. Het eerste elftal doet het ook goed, met tien jongens in de basis die al vanaf de F-pupillen bij ZAC voetballen. Het is echt een club om trots op te zijn”, sluit Jan Dobben af.

Voetbal, ZAC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws