Jack Bos: ‘ZAC gaat voor de gezelligheid’

| 24-05-2013

Maar liefst 25 jaar heeft Jack Bos als speler meegedaan aan het Olde Zakk’n Toernooi. Dit deed hij altijd in het shirt van zijn club, ZAC. Dit jaar kan de 65-jarige Zwollenaar zelf niet meespelen, maar is hij tijdens het toernooi leider/coach van het team. “Ik ben ook alweer 65. Door slijtage aan mijn knie is het helaas niet mogelijk om dit jaar zelf te voetballen”, zegt Bos.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Vaste prik was het voor Bos, om in begin juni deel te nemen aan het Olde Zakk’n Toernooi. “Ik deed voor het eerst mee rond mijn veertigste, dus ik ben zeker al 25 jaar van de partij. Het is altijd een gezellig, mooi en goed georganiseerd toernooi, een echte Zwolse traditie”, zegt de ZAC’er. Van de eerdere edities herinnert Bos zich vooral de speeches tijdens de prijsuitreiking van de helaas overleden Gerard Schutter. “Je hebt normale prijsuitreikingen, waarbij iedereen een beker krijgt. Dit waren echter niet zomaar prijsuitreikingen, Gerard maakte er hele conferences van. Dat was altijd één van de hoogtepunten van het toernooi, maar helaas is dat niet meer.”

Dat het de organisatie gelukt is om toch weer een toernooi te organiseren, juicht Bos zeker toe. “In deze tijd wordt het steeds lastiger om een toernooi te organiseren. Mensen zijn een beetje ‘toernooi moe’ en hebben andere dingen te doen. Ik ben dan ook heel blij dat het toernooi weer doorgang vindt, hartverwarmend om te zien dat de organisatie er zoveel aan heeft gedaan”, zegt de Zwollenaar, die op dit moment nog betrokken is bij het A1-elftal van ZAC. “Ik ben leider van dat elftal. Ondanks dat ik gestopt ben met actief voetballen, spring ik zelf nog wel eens in bij de rondo of de warming-up. Dan kan ik het niet laten om af en toe even tegen een bal te schoppen.”

Jack Bos hoopt vooral dat tijdens de 33ste editie van het Olde Zakk’n Toernooi het plezier weer de boventoon gaat voeren. “De afgelopen jaren lag de hoofdmoot wat mij betreft iets teveel op het presteren. Er waren wat jongere teams, die echt kwamen om te winnen. En dat is natuurlijk niet het doel van het toernooi, want dat is vooral gezelligheid”, zegt de oud-speler van ZAC, die het toernooi vergelijkt met een reünie. “Het is mooi om oude gezichten uit het Zwolse voetbal weer een keer tegen te komen. Zo zijn er bijvoorbeeld spelers die helemaal niet meer in Zwolle wonen, van bijvoorbeeld PEC. Die komen toch weer een dag naar Zwolle voor dit toernooi. Die saamhorigheid, dat maakt het toernooi zo mooi.”

In de aanloop naar de 33ste editie van het Olde Zakk'n Toernooi interviewt Sportief Zwolle van elke deelnemende ploeg een speler of coach. Zie ook:
- Dieze West debuteert op 33ste Olde Zakk’n
- Erik Pol voor eerste keer op Olde Zakk’n
- Luuk Drost: ‘In het veld de titel verdedigen’
- Han Stolte: ‘Olde Zakk’n is net een reünie’
- PEC Zwolle met Art Langeler op Olde Zakk’n
- Rinny van der Meulen (51) nog altijd topfit
- Bart Ester: ‘Boys niet op oorlogssterkte’

Voetbal, ZAC, Olde Zakk’n Toernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws